Om os Nyheder
Ann-Sofie skiftede praktikken ud
med job

Ann-Sofie skiftede praktikken ud
med job

25.06.2020

Ann-Sofie Karoline Würtz har altid godt kunne lide at være kreativ og sy, og derfor søgte hun ind på designteknolog-uddannelsen på EASV i Sønderborg. På uddannelsens 4. semester var hun i praktik hos modevirksomheden Pieszak i Kolding, hvor hun i dag er ansat som designassistent.

Som så mange andre var Ann-Sofie Karoline Würtz i vildrede omkring, hvad hun ville, og hvilken vej hun skulle gå efter gymnasiet. Derfor fik hun arbejde på Bestsellers lager i Haderslev, så hun både kunne tjene penge og overveje fremtiden. Hun arbejdede i afdelingen NOOS (never out of stock), og det var her, de første frø til hendes fremtidige uddannelsesvalg blev sået.

Åbent Hus hjalp Ann-Sofie på vej

”Jeg har altid været en kreativ person og kunne lide at arbejde med mine hænder. Jeg har siden, jeg var barn, holdt meget af at sy, og samtidig har modeverden interesseret mig lige så længe, jeg kan huske. Derfor ville jeg gerne tage en uddannelse, hvor jeg kunne udfolde mig kreativt. Da jeg stødte på designteknolog-uddannelsen, tog jeg til Åbent Hus på EASV og fandt ud af, at det var den helt rigtige uddannelse for mig,” fortæller Ann-Sofie Karoline Würtz.

Kort tid efter startede hun på designteknolog-uddannelsen på EASV i Sønderborg, hvor hun fandt den kreative uddannelse, hun havde ledt efter.

Klar til job i modebranchen

”På uddannelsen have vi adgang til et stort værksted med symaskiner og øvrige redskaber. Her kunne vi frit udfolde os og kreere forskellige styles til vores forskellige fag. Det gav mig et stort frirum og inspiration, hvor kun fantasien satte grænser for, hvad man kunne udarbejde,” fortæller hun.
Udover det kreative gav uddannelsen også Ann-Sofie Karoline Würtz et rigtigt godt indblik i modeverden, og hvad et fremtidig job kan byde på.

Vi havde en fantastisk studietur til Milano. Her besøgte vi to modekunstmuseer, Armani Silos og Fondazione Prada, hvor vi lærte rigtig meget om designprocessen og skitseringsteknikker. Vi var også til modeuge i København og deltog på modemesser, hvor vi fik lov til at snakke med virksomhedernes ejere og designere.

Ann-Sofie Karoline Würtz
Designassistent hos Pieszak i Kolding og tidligere studerende på Designteknolog

Sidst, men ikke mindst, fremhæver Ann-Sofie Karoline Würtz underviserne på uddannelsen, som selv har været ude i erhvervslivet som designere, og derfor har en masse viden omkring faget og modebranchen.

Praktikken førte til job

På uddannelsens 4. semester var Ann-Sofie Karoline Würtz i praktik hos virksomheden Pieszak i Kolding, som laver modetøj til kvinder. På praktikkens sidste dag blev hun tilbudt job, som hun startede på, lige efter hun afsluttede sin uddannelse. I dag er Ann-Sofie Karoline Würtz ansat som designassistent hos Pieszak, hvor hun sidder i udviklingsafdelingen sammen med en konstruktør og en indkøber.

”Mine arbejdsopgaver er meget alsidige, og der er aldrig to dage, som er helt ens. Jeg assisterer i designprocessen for de forskellige kollektioner på vores tre bands, Pieszak, IVY Copenhagen og Tomorrow Denim, udfører ad hoc-opgaver indenfor design og udtryk, assisterer ved konstruktion, tilretning og indkøb, forbereder og deltager i kollektionsfremvisninger og salgsmøder og hjælper til med at pakke ordrer og sortere prøver på vores lager,” fortæller Ann-Sofie Karoline Würtz.

Om uddannelsen

Designteknolog-uddannelsen giver dig indsigt i hele designprocessen lige fra idé og tegning til distribution og markedsføring inden for tøj- og tekstilindustrien. I et fremtidig job vil du kunne arbejde med den overordnede designproces eller et af leddene som fx designer, indkøber eller trendspotter.

Læs mere om uddannelsen her.