Om os Nyheder
Fra EASV til Danmarks største betonvirksomhed

Fra EASV til Danmarks største betonvirksomhed

25.05.2020

Man behøver ikke en håndværksmæssig baggrund for at læse til bygningskonstruktør. Nikolaj Lindberg Christiansen søgte ind på uddannelsen med en STX på CV’et og en fascination af, hvordan byggerier bliver udført. Det har ført ham til et job som projekttekniker hos Danmarks største betonvirksomhed, CRH Concrete i Brørup.

Nikolaj Lindberg Christensen er fascineret af bygninger. Ikke så meget af, hvordan de er tegnet og tænkt, men af, hvordan de bliver bygget. Derfor tog han uddannelsen som bygningskonstruktør på EASV i Esbjerg og arbejder i dag som projekttekniker hos CRH Concrete i Brørup.

Vigtig viden og godt studiemiljø

Her projekterer han ud fra arkitekttegninger og ingeniørmateriale de beton-elementer og -konstruktioner, som udgør råhuset i rigtig mange byggerier i dag.

Uddannelsen gav mig en bred forståelse af, hvordan et byggeri hænger sammen, og det er især vigtigt, når man, som jeg, ikke har en håndværksmæssig baggrund. Man får et grundlæggende indblik i, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der kan holde, og i de mange reglementer inden for byggeriet.

Nikolaj Lindberg Christensen
Projekttekniker hos CRH Concrete i Brørup og tidligere studerende på bygningskonstruktør

Nikolaj Lindberg Christensen var også glad for studiemiljøet på EASV. Der var for eksempel et godt samarbejde mellem de studerende med en gymnasial baggrund, og dem der havde en praktisk erfaring som håndværkere.

“Vores forskellige baggrunde gjorde, at vi kunne hjælpe og sparre med hinanden. Vi tilbragte flere weekender på akademiet, som gerne stillede lokaler til rådighed,” siger Nikolaj Lindberg Christensen.

Stor fokus på bæredygtighed

Udover den grundlæggende viden om byggeri, materialer og programmer til projektering, fik Nikolaj Lindberg Christensen også et andet vigtigt aspekt med fra bygningskonstruktør-uddannelsen.

“EASV er rigtig gode til at inddrage bæredygtighed i undervisningen. Det er noget, vi arbejder meget med her hos CRH Concrete igennem hele vores proces. Vi genbruger beton, undgår spild i produktionen af elementerne og konstruerer tingene, så de kræver mindre arbejde og energiforbrug at montere på byggepladsen,” forklarer han.

Selvom han allerede har taget den videregående uddannelse som bygningskonstruktør og har et godt job, har Nikolaj Lindberg Christensen planer om at læse videre på et tidspunkt. Han er kun 25 år og har masser af muligheder foran sig.

Om uddannelsen

Bygningskonstruktør-uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, hvor du lærer en byggeproces at kende fra start til slut, så du bliver i stand til at planlægge og koordinere bygge- og anlægsopgaver. Som bygningskonstruktør kan du få job hos bl.a. arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer og i entreprenørvirksomheder.

Læs mere om uddannelsen her.