Om os Nyheder
Hun er guld værd for os studerende

Hun er guld værd for os studerende

10.01.2022

”Thea er guld værd for os studerende, men også for jer (EASV) som virksomhed, og det synes jeg, bestemt man skal anerkende med denne fine pris.” Sådan skriver Klaus Peter Aastedt Mogensen i sin indstilling af lektor Thea Maria Rasmussen til Årets Underviserpris på EASV 2021. Hun underviser på driftsteknolog-uddannelsen i Esbjerg, men ifølge Klaus Peter Aastedt Mogensen er det i mindst lige så høj grad hendes erhvervserfaring, der gør hende til en fantastisk underviser.

Det er både indholdet og formen på Thea Maria Rasmussens undervisning af de kommende driftsteknologer på EASV i Esbjerg, der får masser af roser med på vejen i Klaus Peter Aastedt Mogensens indstilling af hende til Årets Underviser på EASV.

Hun er en fantastisk underviser, der formår at sprede god energi. Når Thea skal undervise, er man ikke i tvivl om, at det bliver en god, spændende og lærerig dag. Hun kommer altid med den nyeste tilgang til diverse problemstillinger, og hun er virkelig god til at formidle pensum til de studerende.

Klaus Peter Aastedt Mogensen
Studerende på driftsteknolog-uddannelsen

Den virkelige verden i klasselokalet

Klaus Peter Aastedt Mogensen har i sin indstilling brugt en række nøgleord til at beskrive Thea Maria Rasmussen som underviser, f.eks.: Engageret, pålidelig, kompetent, åben, ærlig, jordnær, positiv, hjælpsom og forstående. Alt sammen noget, han sætter enormt stor pris på.

En af Thea Maria Rasmussens største forcer er dog, ifølge ham, den omfattende erhvervserfaring, hun har tilegnet sig, før hun kom til EASV. Hun er uddannet maskiningeniør, og hendes tidligere ansættelser omfatter blandt andet udsendelser for Rambøll og Maersk Oil i Doha og Kazakhstan.

Thea har vildt meget erhvervserfaring inden for de emner, hun underviser i. Det gør, at hun supplerer undervisningen med historier metoder og livserfaring, og det er enormt spændende for os studerende. Hendes undervisning er meget virkelighedsnær.

Klaus Peter Aastedt Mogensen
Studerende på driftsteknolog-uddannelsen

Altid klar til at hjælpe

Thea Maria Rasmussens undervisning har i høj grad hjulpet ham med at bevare motivationen på uddannelsen, selv i perioder, hvor det ellers har knebet lidt. Det skyldes ikke mindst, at hun ikke kun yder en stor en stor indsats i selve undervisningstiden og i klasselokalet.

”Thea er altid klar på diverse kommunikationsplatforme, hvis man har spørgsmål eller frustrationer,” skriver Klaus Peter Aastedt Mogensen.

Thea Maria Rasmussen er 1 af de i alt 11 undervisere, der er indstillet til Årets Underviserpris på EASV 2021. Vinderen bliver kåret af en jury bestående af EASV’s rektor, uddannelsesdirektør, campuschef i Sønderborg, en underviser og en studerende. Kåringen finder sted den 2. februar 2022.

Blå bog

Thea Maria Rasmussen er 40 år, og bor sammen med sin mand og fem børn, hvoraf to er hendes, på et landsted lige uden for Esbjerg. Hun er uddannet maskiningeniør fra Aalborg Universitet i Esbjerg og har tidligere arbejdet for bl.a. Rambøll og Maersk Oil. Fritiden bliver i høj grad brugt på familien og på landstedet, hvor hun også har heste.

Om sig selv som underviser siger Thea Maria Rasmussen:

”Det, jeg brænder for, er at gøre undervisningen virkelighedsnær. Det skal kunne bruges til noget – ellers er det spild af tid. Jeg slesker at hjælpe med at forme mine studerende og hjælpe dem på vej mod det, de drømmer om. Jeg vil gerne vise dem en verden, hvor jeg ikke er den klogeste, men hvor de selv ønsker at søge svarene, og hvor vi sammen kan finde løsningerne. Og så lever og ånder jeg for at have humoren med i undervisningen.”

Fakta om Årets Underviserpris

EASV har de seneste mange år haft Danmarks mest tilfredse studerende blandt alle landets erhvervsakademier. Det skyldes ikke mindst et utrolig stærkt hold af fagligt dygtige og engagerede undervisere. Dem vil vi gerne anerkende – og det vil vores studerende heldigvis også.

Derfor har vi de seneste år deltaget i Uddannelses- og Forskningsministeriets hædring af den mest inspirerende og engagerende underviser. Det sker ved, at de studerende på EASV har mulighed for at indstille deres kandidat til “Årets Underviserpris på EASV”.

Vinderen går videre til den nationale finale og kampen om titlen “Årets Underviser”, der udover hæderen udløser en præmie på 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende erhvervsakademi. 11 undervisere er indstillet til “Årets Underviser på EASV 2021”. De er:

  • Lektor Thea Maria Rasmussen, der underviser på driftsteknolog-uddannelsen i Esbjerg
  • Adjunkt Andreas Ladefoged, der underviser på bygningskonstruktør-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Jeppe Moritz Led, der underviser på datamatiker-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Kim Thøisen, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Esbjerg
  • Adjunkt Søren Herter, der underviser på trainee-uddannelsen i shipping i Esbjerg
  • Lektor Bent Pedersen, der underviser på Software Development i Esbjerg
  • Lektor Jarne W. Beutnagel og lektor Malene Patsche, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Sønderborg
  • Adjunkt Per Jørgensen, der underviser på el-installation på deltid i Esbjerg
  • Lektor Sonnich Jensen, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Sia Carlsson, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg.