Om os Nyheder
Multimediedesigner:

’Det er den fedeste uddannelse’

01.06.2023

Sådan scorede Mikael Mygind en fastansættelse hos sin praktikvirksomhed som UX/UI Designer.

Mikael Mygind, der stort set altid har haft en passion for design og teknologi, har fundet sin plads som UX/UI Designer, Digital Customer Solutions hos LINAK A/S efter at have studeret Multimediedesigner i Sønderborg.

Allerede fra en tidlig alder var Mikael Mygind tiltrukket af at tegne og lege med forskellige medier. Da han år senere stod og skulle vælge uddannelse – og netop havde hjulpet en god veninde med at designe nogle logoer – fik han tanken, at det da også kunne være spændende at arbejde med professionelt!

Meeeeen … han havde brug for mere viden og praktisk erfaring. Efter en Google-søgning faldt han over et godt match: den 2-årig uddannelse Multimediedesigner ved Erhvervsakademi SydVest (EASV) i Sønderborg, som han valgte at søge ind på. Og det har han på intet tidspunkt fortrudt. Tværtimod!

– Det er den fedeste uddannelse, jeg nogensinde har taget. Den er bred, så du får prøvet en masse forskellige ting og teknikker undervejs. Personligt fandt jeg det enormt spændende at arbejde med hjemmesider og alt det, der skal til for at få et site i luften. Jeg opdagede også, at jeg er helt vild med filmproduktion!

Det fortæller den 30-årige multimediedesigner, der i dag arbejder som UX/UI Designer hos LINAK A/S.

Hvordan fik du stillingen?

– Jeg begyndte som praktikant i forbindelse med uddannelsen. Bagefter blev jeg tilbudt et job som studentermedhjælper. Senere fik jeg forskellige projektstillinger, der styrkede min indsigt i virksomheden, indtil jeg sidste år fik en fast stilling i en helt ny afdeling med fokus på kundeoplevelsen. Et vildt godt job på en arbejdsplads, hvor der hele tiden sker noget nyt. Og en af mine nærmeste kolleger er endda en tidligere medstuderende fra EASV!

Hvad er din opskrift på succes hos en arbejdsgiver?

– Vær interesseret, ta’ arbejdshandskerne på og vær ikke nervøs for at starte projekter selv og gå videre med dem. Spørg en masse, lyt, lær og forstå virksomheden så godt som muligt. Du skal være forberedt på, at ikke alle snakker designsprog.

Hvilket råd vil du give til dem, der snart skal træffe et studievalg.

– Ta’ et kig på dine interesser og se, om der er noget, der matcher. Det er svært at gennemføre noget, man ikke finder interessant eller ikke brænder for.

Læs om uddannelsen:

Multimediedesigner