Om os Nyheder
Undervisningen handler om den virkelige verden

Undervisningen handler om den virkelige verden

04.07.2022

Praktisk orienteret undervisning og undervisere, der faktisk kender de studerendes navne, fik Ove Brandt til at rejse fra Flensburg til Esbjerg for at studere på EASV. Han ville ikke bare være et nummer i et auditorium, men havde brug for en uddannelse, hvor han både kunne læse og arbejde sig til ny viden.

Da Ove Brandt var færdig med gymnasiet i Flensburg, vidste han, at den næste uddannelse skulle foregå uden for Tyskland. Udsigten til at være et nummer i et stort auditorium med 2-300 andre studerende og kun lære fra bøger og forelæsninger passede ikke til ham.

Det handler ikke kun om at lære

Han havde flere venner, der studerede i Danmark, og deres fortællinger om en mere praktisk undervisning, og om undervisere der faktisk kender de studerendes navne, gjorde udslaget.

Jeg er ikke god til bare at læse mig til ny viden – jeg skal arbejde med det. På EASV arbejdede vi med projekter for rigtige virksomheder i den virkelige verden, og det passer meget bedre til mig.

Ove Brandt
Dimittend, markedsføringsøkonom-uddannelsen, EASV

”Det personlige forhold, man får til sine undervisere, er helt fantastisk. Det havde jeg ikke engang i gymnasiet i Tyskland. På EASV kan de navnene på alle studerende, og det er helt tydeligt, at det ikke kun handler om at lære, men også om at skabe en tryg og afslappet atmosfære, der giver de studerende selvtillid. Det er virkelig noget helt specielt,” fortæller han.

Projekt blev til museums-merchandise

Sammen med en gruppe medstuderende på markedsføringsøkonom-uddannelsen lavede Ove Brandt et projekt for Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. De skulle skrive en marketingstrategi for museet, og det førte til en idé omkring produktion af merchandise – og endda et konkret produkt.

Vi fik idéen til nogle tasker, som skulle produceres af genanvendte plastflasker. Jeg havde lavet et maleri, der ser ud som om, det er malet under vandet, og det passede perfekt til taskerne og til museet. Da vi var færdige, tænkte jeg: ’Hvorfor ikke bare spørge museet, om de har lyst til at producere og sælge taskerne?’ Det havde de, så jeg solgte rettighederne til at bruge mit design på 1125 tasker, der nu er til salg i museets butik.

Ove Brandt
Dimittend, markedsføringsøkonom-uddannelsen, EASV

Ville gerne have fortsat på EASV

Ove Brandt er netop dimitteret fra markedsføringsøkonom-uddannelsen med et flot 12-tal. Det eneste, der ærgrer ham ved tiden på EASV, er, at den er forbi. Den såkaldte dimensionering, der bestemmer, hvor mange internationale studerende erhvervsakademiet må optage, er blevet strammet hårdt, og derfor er han nødt at søge andre steder hen for at læse den bachelor, han gerne vil i gang med.

”Det er virkelig ærgerligt. Jeg havde en dejlig lejlighed i Esbjerg, og jeg har haft en fantastisk tid på EASV,” siger han.

Ove Brandt har fået plads på andre universiteter og akademier i Sverige, Finland og Belgien. Men han krydser stadig fingre for et positivt svar på ansøgningen om at læse Digital Concept Development i Aarhus, så han trods alt kan blive i Danmark.

Om uddannelsen

Uddannelsen til markedsføringsøkonom på EASV giver dig en bred viden om en virksomheds mange arbejdsfunktioner med hovedvægt på markedsføring samt kompetencer til at udvikle virksomhedens strategi for marketing og internationalisering.

Læs mere om uddannelsen og søg ind senest 5. juli kl. 12.00 her.