Uddannelsen til designteknolog i Sønderborg giver dig indsigt i alle led af en designproces, lige fra idé til færdigt produkt inden for mode og beklædning.
Uddannelser
Designteknolog
Erhvervsakademiuddannelse

Design­teknolog

Mød de studerende

Marianne læser til designteknolog
Varighed
2 år
Økonomi
SU
Studiestart
September
Lokationer
Sønderborg
Sprog
Dansk
Vurdering af undervisningen
EASV
Gennemsnit
Næste ansøgningsfrist:
15. marts 2019

Har du spørgsmål?

 • Sønderborg
  Dorte Berndt
  +45 4199 1200

Tjek også vores

ofte stillede spørgsmål

Få viden om hele designprocessen lige fra idé og tegning til distribution og markedsføring inden for tøj- og tekstilindustrien.

Under uddannelsen udfordres du i at kombinere viden om blandt andet design, idéudvikling, konstruktion, produktion, kommunikation, og business – og i at anvende denne viden.

Designteknologuddannelsen er en praksisnær og internationalt orienteret uddannelse, hvor vi arbejder tæt sammen med erhvervslivet, så du er helt klar til at varetage et job, når du er færdiguddannet.

Designteknolog er en 2-årig videregående uddannelse, fordelt på  fire semestre. Uddannelsen består af en fællesdel, specialet Fashion Design om mode, tekstil og beklædning, valgfag, et praktikophold på 4. semester samt din afsluttende eksamensprojekt.

Uddannelsen består af fire overordnede emneområder:

 • Design
 • Teknologi
 • Business
 • Visuel Kommunikation

SPECIALE I FASHION DESIGN

På Erhvervsakademi SydVest får du speciale i Fashion Design. Specialet har omdrejningspunkt i  mode, tekstil og beklædning.

PRAKTIK

På dit 4. semester skal du i praktik. Du bestemmer selv om praktikken skal være i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Du vil typisk vælge en praktikvirksomhed inden for et område du særligt interesserer dig for.

BOGLISTE

Du finder boglisten til designteknolog uddannelsen her

Studieordning

Tidligere studieordninger kan rekvireres ved henvendelse

Adgangskrav

Du skal have én af følgende uddannelser for at søge om optagelse:

 • STX, HF, HHX, HTX, EUX eller særligt hf-forløb for fremmedsprogede (GIF) – alle med matematik C og engelsk C
 • En erhvervsuddannelse som beklædningshåndværker (med specialer), boligmonteringsuddannelsen, grafisk tekniker, mediegrafiker (trin 2), detailhandel med specialer, handelsuddannelse med specialer, snedker (med specialer), eventkoordinator (trin 2), teater-, udstillings- og eventtekniker (med specialer), teknisk designer eller ædelsmed/guld- og sølvsmed (med specialer), – alle med engelsk C
 • Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed suppleret med matematik C og engelsk C
 • Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne samt engelsk C

Bemærk: Fag, som er specifikke adgangskrav, skal være bestået. Du skal desuden bestå en optagelsesprøve

SÅDAN SØGER DU

 1. Senest den 15. marts kl. 12.00 søger du via optagelse.dk
 2. Senest den 15. maj sender du optagelsesprøven som vedhæftet PDF med dit navn samt forkortelsen FDT skrives i feltet ”emne” (f.eks. Thomas Smith FDT). Optagelsesprøven sendes til entrance-fdt@easv.dk

OBS! Nåede du ikke at søge ind inden deadline den 15. marts kl. 12.00, så har du stadigvæk mulighed for at søge ind på uddannelsen i 2. runde optag. Dette gør du ved at skrive til os på optag@easv.dk. Herefter vil du modtage et ansøgningsskema som skal udfyldes digitalt og returneres.

Designteknologer inden for tekstil og beklædning kan arbejde næsten alle steder i beklædnings- og tekstilindustrien samt i modeindustrien.

Du kan arbejde med den overordnede designproces eller i et af leddene, for eksempel med:

 • Design
 • Konstruktion
 • Trendspotting
 • Grafisk opsætning af  salgsmateriale

VIDEREUDDANNELSE

Med en uddannelse som designteknolog kan du læse videre på bacheloruddannelsen i design & business.

SU

Studerende på uddannelsen til designteknolog er berettiget til SU. Når du er blevet optaget på uddannelsen, kan du søge SU, men du skal være opmærksom på, at du tidligst kan søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.

Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august. Du er først SU-berettiget til en måned på en uddannelse, når man starter før den 20. i måneden. Dvs. starter du på en uddannelse den 21. august og derefter, så er du først SU-berettiget til SU fra september måned.

Ansøg

Du skal søge SU direkte på hjemmesiden www.SU.dk
Har du brug for vejledning i forbindelse med din SU kan du henvende dig til vores SU-vejledere på mail.

Studielivet på Erhvervsakademi SydVest

Oplev studiemiljøet