Har I brug for at få en ekstern person ud og fortælle om et specifik fagligt emne? Underviserne på Erhvervsakademi SydVest tager gerne ud og holder oplæg i klasserne på jeres ungdomsuddannelse. Herunder har vi samlet et overblik over, hvilke oplæg vi kan tilbyde.
FINANS & SERVICE
Oplæg 1: Læs en salgsopstilling
På et tidspunkt, så skal der overvejes boligkøb. Lær hvad man skal kigge på, når man kigger på fast ejendom. Hvad er forskellen på ejerlejligheder og andelsboliger. Hvad står der med småt, og hvad står der ikke. Hvad koster det egentlig.
Oplæg 2: Hvad koster det at låne penge
Hvad koster det reelt at låne penge til en ny telefon, en bil, indskud til en lejlighed?
Lær selv at beregne hvad det koster og lær at gennemskue de tilbud i får via reklamer eller i butikkerne.
Oplæg 3: Oplevelsesøkonomi
Oplevelsesøkonomi er et spændende begreb, som er blevet mere og mere populært over de seneste årtier. Det dækker over mange ting – alt lige fra hvordan man yder den helt rigtige service overfor kunderne til, hvordan man bedst designer en skræddersyet oplevelse til en specifik målgruppe.
Nu er det ikke længere nok at sidde stille og nyde en koncert – vi vil selv være en del af oplevelsen. Det stiller selvfølgelig også større og større krav til dem, der skal skabe disse oplevelser.
DESIGN
Oplægsbeskrivelser er på vej.
IT & MEDIER
Oplæg 1: Innovativ Idéudvikling (Sønderborg)
Hvordan kan man arbejde med idéudvikling igennem innovative metoder for at udvikle nyskabende og kreative løsninger?
Oplæg 2: Trends og Fremtidens Teknologier (Sønderborg)
Hvor bevæger den tekniske udvikling sig hen ad og hvilken betydning vil det få for vores samfund og fremtidens arbejdsplads?
Oplæg 3: Logodesign (Sønderborg)
Hvilke metoder og værktøjer bruger man i branchen for at udvikle og design et logo?
SALG & MARKETING
Oplæg 1: CSR og Branding
Rigtig mange virksomheder er begyndt at arbejde med CSR, og med god grund. Vi lever i en tid, hvor rigtig mange forbrugere efterspørger produkter fra virksomheder, der engagerer sig i miljøet, velfærd og social retfærdighed. Dette oplæg omhandler bl.a. hvordan virksomheder kan bruge CSR som et branding værktøj og vi vil, sammen med jer, tage en diskussion om, hvorvidt det er den rigtige vej at gå.
Oplæg 2: Omnichannel
Omnichannel et noget virksomheder bør have mere og mere på fokus på fremtiden. Omnichannel betyder egentlig “bare” at have kontakt til forbrugeren på flere forskellige kanaler, samtidig med at disse kanaler snakker sammen. Men der hvor omnichannel skiller sig ud fra tidligere begreber og discipliner er, at man som virksomhed også bør have fokus på den enkelte forbruger, altså 1:1 markedsføring.
I dette oplæg fortæller vi om hvad omnichannel er og hvordan man teoretisk kan arbejde og imødekomme denne trend. Vi gennemgår en overordnet model om omnichannel samt tilgangen til omnichannel både set fra et markedsføringsmæssigt perspektiv, men også set ud fra et logistiske perspektiv.
Oplæg 3: Hvordan arbejde man med projektarbejde på en videregående uddannelse?
Og hvordan får studerende selv lov til at forme deres opgaver? Med dette oplæg vil vi prøve at fortælle om, hvordan det er at arbejde projektorienteret på en videregående uddannelse som fx markedsføringsøkonom, samt prøve at give indblik i en konkret problemstilling og fortælle lidt om vigtigheden af at samle data og bruge disse til at kunne komme med markedsføringsorienterede løsningsforslag. Alt sammen med et humoristisk og interaktivt element.
TEKNOLOGI
Oplæg 1: Offshore teknologi
På dette oplæg vil man kunne høre lidt hvilke veje fremtiden bringer os, i forhold til offshore. I oplægget vil vi komme ind på hvad termonologien offshore vil sige, og pointere at det ikke kun omhandler det at være ”borebisse”. Offshore branchen spænder enormt bredt over mange tekniske områder, hvilket vi vil belyse.
Oplæg 2: Praktikum
På dette oplæg vil vi belyse mulighederne for at kunne tage en teknisk uddannelse med en gymnasial baggrund. Vi vil vise eksempler på hvilke områder der berøreres på den maskintekniske og eltekniske side for at få de studerende til at føle sig rustet til at kunne gennemføre en teknisk uddannelse.