Om os Rejs ud
Ecuador – et praktikophold for livet!

Ecuador –
et praktikophold for livet!

Jeg hedder Jeppe Marker og er 23 år gammel. Jeg studerer til daglig på serviceøkonomuddannelsen på Erhvervsakademi SydVest og er lige begyndt på mit 3. semester. På 2. semester valgte jeg at bruge min 3 måneders praktikperiode i Sydamerika - rettere sagt i Quito, Ecuador.

HVORFOR ECUADOR?

Jeg valgte at tage til Ecuador, da jeg følte, at jeg ville få en større oplevelse ud af at bruge min praktikperiode i et lidt mere eksotisk land og prøve kræfter med samt være en del af et andet arbejdsmiljø og kultur. Jeg ville gerne have et større indblik i arbejdsmiljøet i et fattigere land, hvor man har lidt mere frihed på arbejdspladsen og nogle andre arbejdsopgaver end i Danmark.

LANDET ECUADOR OG BYEN QUITO

Quito og Ecuador generelt har rigtig mange ting at byde på. Blandt andet har de nogle fantastiske gode frugter samt billig mad, hvor man kan købe et middagsmåltid til den sølle sum af 20 danske kroner. Her får man suppe til forret og 2 forskellige valgmuligheder til hovedretten samt en juice eller iste til at stillet tørsten med. Hovedgaden ”Plaza Foch” ligger centralt i gåafstand fra det meste og hvis man synes det er nødvendigt kan man betale 25 cent for en busbillet eller omkring 2 dollars for taxa.

Derudover er Quito verdens næsthøjeste hovedstad (La Paz er højere). Ecuador er meget kendt for dets vulkaner og store bjerge, rigtig glade for europæere og så er det en fantastisk kultur, hvor alle kan føle sig velkomne. Udover dette er Ecuador også en del af verdens største Amazonas og ligger tæt på Galapagos øerne. Så hvis man har tid og penge til dette, vil det klart være en mulighed og et minde for livet.

Ecuador har givet mig mange ting med hjem i bagagen som jeg kan bruge i fremtiden og har samtidig modnet mig, men har også givet mig et andet syn på arbejdsmiljøet udenfor Danmark.

Jeppe Marker
Serviceøkonom på praktikophold i Quito

ET MINDE FOR LIVET

Rigtigt mange backpackere rejser gennem Sydamerika og hvis du vælger at bo på hostel hele dit praktikophold eller dele af det, vil jeg klart anbefale det som hedder Vibes. Der er mange unge mennesker fra hele verden og der er nemt at stable et venskab på benene. Ecuador er noget der bare skal opleves og jeg vil opfordre alle, som har mulighed for det, til at gribe chancen og få et minde for livet.

Jeppe Marker.