Om os Nyheder
10 år i træk med Danmarks mest tilfredse studerende

10 år i træk med Danmarks mest tilfredse studerende

28.02.2022

Man skulle tro, at to år med fokus på nedlukninger og onlineundervisning ville være det rene gift for et erhvervsakademi med mottoet Tættere På. Men coronapandemien har tilsyneladende ikke slået skår i studieglæden på EASV, der for 10. år i træk har de mest tilfredse studerende blandt alle landets erhvervsakademier.

Både undervisere og studerende på EASV har som alle andre været udfordret af de seneste to års coronarestriktioner med nedlukninger, forsamlingsforbud og afstandskrav. Men det er åbenbart lykkedes underviserne at bevare den tætte kontakt til de studerende og opretholde kvaliteten i undervisningen til topkarakter.

Samme placering – og samme høje niveau

I den årlige undersøgelse af studietilfredsheden på landets erhvervsakademier ligger EASV i top for 10. år i træk. I dette års undersøgelse er det især bemærkelsesværdigt, at de studerendes vurdering af læringsmiljøet og kontakten med underviserne ligger på samme høje niveau, som før coronaen, og det glæder i den grad rektor Henrik Larsen.

Det er helt tydeligt, at vores dygtige undervisere har lagt sig ekstra meget i selen for at bevare nærværet i undervisningen, der jo i lange perioder er foregået online. Og så tror jeg stadig, at vores lidt old school-tilgang til pædagogikken, nemlig at være meget tilgængelige, have mange lektioner og undervise i små hold, virkelig betaler sig.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Nærværende undervisere og masser af job

Og meget tyder på, han har ret. Da en lang række studerende for nylig havde indstillet forskellige undervisere til prisen som Årets Underviser på EASV, fremhævede mange netop undervisernes evne til at være tæt på, selvom undervisningen foregik online.

Henrik Larsen mener desuden, at den tætte kontakt til erhvervslivet og den praktiske anvendelighed i akademiets videregående uddannelser tæller med i de studerendes fortsatte topkarakterer til akademiet.

Vi har jo det erklærede formål at uddanne den kvalificerede arbejdskraft, som virksomhederne i vores del af Danmark til alle tider har brug for. Og netop nu er der rigtig hårdt brug for nyuddannede, motiverede medarbejdere i de syddanske virksomheder. Det mærker de studerende selvfølgelig, når størstedelen af dem kan gå direkte fra eksamenslokalet og ud i et fast job.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Han roser undervisere og studerende for at have holdt hovedet højt gennem de seneste par år.

”Alle har været indstillet på at finde løsninger og alternativer for at få det hele til at fungere. Og det har det gjort i imponerende grad,” konstaterer Henrik Larsen.