Om os Nyheder
10 tips til en god studiestart ved EASV

10 tips til en god studiestart ved EASV

06.09.2023

En god studiestart kræver tålmodighed og tilpasning. Vær åben for at lære nyt, og søg hjælp, når du har brug for det. Se mere her, hvor du får konkrete tips fra undervisere og vejledere her på Erhvervsakademi SydVest.

Sæt realistiske mål. Også for din tid
Opstil klare omål for dine studier. Dette hjælper dig med at bevare motivationen og have en klar retning for din uddannelse. Opstil fx en realistisk studieplan, der inkluderer både undervisning, læsetid og pauser (god tidsstyring er især nøglen til succes til dig, der er onlinestuderende).

Brug EASV’s ressourcer
Du har adgang til akademiet 24-7 til gruppearbejde eller selvstudier, og har du brug for adgang til særlige faciliteter, kan du altid låne nøgler af underviserne. Alt efter lokation kan det fx være:

  • TechLab
  • Podcast-rum
  • VR-rum
  • Videorum
  • Hybridrum
  • Droner/kamera
  • Design & syværksted

Er du på jagt efter et studiejob eller en praktikplads, så tag et kig på Erhvervsakademi SydVests Jobportal (via easv.dk)

Deltag aktivt
Mød op til undervisningen. Deltagelse i undervisningen hjælper med at forstå stoffet bedre – og at opbygge relationer til medstuderende og undervisere – så du føler dig mere hjemme i dit studieliv.

Brug vejlederne
Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp med små eller store udfordringer i forbindelse med din studietid – hvilket er helt naturligt – så tøv ikke med at kontakte en studievejleder. Du kan også sparre med vores praktik- og karrierekonsulenter i Student Services om muligheden for at studere et semester i udlandet og om din fremtidige karriere.

Brug supporten
Driller teknikken? Så kontakt EASV’s IT-support, som kan hjælpe dig. Uden for åbningstiderne kan du sende en mail til itsupport@easv.dk.

Organiser dine noter
Hold styr på dine noter, lærebøger og andre materialer. Organiser dine digitale filer. På den måde sparer du tid, når du skal forberede dig til en eksamen. Du kan få hjælp til din notatteknik med digitalt værktøj som fx OneOneNote eller EverNote med funktioner som tekstformatering, lydoptagelse og nem synkronisering på tværs af enheder.

Sørg for selvpleje
Husk at holde pauser, spise sundt, motionere og ikke mindst; at sove godt. Det er vigtigt at passe på din fysiske og mentale velvære for at kunne præstere bedst muligt i hverdagen.

Samarbejd med dine medstuderende
Hæng ud med dine studiekammerater, del noter og diskuter emner. Det kan give dig nye indsigter og måske endda; venner for livet.

Byd ind!
Hvis du har en god idé til et arrangement eller andet, der kan styrke trivslen for studerende på EASV, så kontakt vores uddannelsesdirektør Anne-Mette Tønnesen. Du kan desuden kontakte EASV’s repræsentanter i De Studerendes Råd (DSR). DSR arbejder for at skabe gode faglige og sociale forhold for studerende: dsr@easv365.dk.

Lær at håndtere stress
Stress kan være en naturlig del af studielivet. Lær teknikker til stresshåndtering, som meditation eller dyb vejrtrækning, for at holde stress på et sundt niveau. EASV tilbyder gratis adgang til en yoga- og meditationsapp med guidede øvelser kaldet Down Dog. Download appen og tilmeld dig med din EASV-mail.

Læs om vores Student Services

KLIK HER