Om os Nyheder
EASV rydder skemaet for at fokusere på bæredygtighed

EASV rydder skemaet for at fokusere på bæredygtighed

12.03.2024

Studerende på 2. semester på tværs af Erhvervsakademi Sydvests (EASV) videregående uddannelser har ryddet skemaet i denne uge for at arbejde fokuseret med bæredygtighed. Og det giver rigtig god mening, lyder det fra de virksomheder, som har hårdt brug for nye medarbejdere med kompetencer på området.

Bæredygtighed er selvfølgelig en del af undervisningen i forvejen, men når de virksomheder, vores dimittender skal ud at arbejde for bagefter, har et så udtalt behov for kompetencer på området, så har vi behov for at sætte ekstra fokus på det.

Ny Siri Weisser Øhlenslæger
Udviklingskonsultent, EASV

Kravene til danske virksomheders miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige bæredygtighedsindsats tårner sig op, og derfor leder virksomhederne i stigende grad efter medarbejdere, der kan arbejde kvalificeret med ESG (Environment, Social, Governance).

EASV vil imødekomme virksomhedernes bæredygtighedsbehov

For EASV aktualiserer det behovet for at styrke arbejdet med bæredygtighed yderligere på tværs af de mange videregående uddannelser. Akademiets fornemste opgave er at uddanne kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i Syddanmark, så i denne uge er skemaet for akademiets 2.-semesterstuderende (og andre særligt interesserede) ryddet til fordel for oplæg fra forskellige virksomheder og projektarbejde på tværs af uddannelserne, alt sammen med temaet bæredygtighed.

”Bæredygtighed er selvfølgelig en del af undervisningen i forvejen, men når de virksomheder, vores dimittender skal ud at arbejde for bagefter, har et så udtalt behov for kompetencer på området, så har vi behov for at sætte ekstra fokus på det,” forklarer Ny Siri Weisser Øhlenslæger, der er udviklingskonsulent ved EASV og koordinator af bæredygtighedsugen.

”ESG-arbejdet griber ind i alle dele og funktioner i virksomhederne, og derfor er det vigtigt, at de studerende lærer at arbejde med det på tværs af vores vidt forskellige uddannelser, ” tilføjer hun.

 

Globale Esbjerg-virksomheder bakker op

Det er Dennis Østergaard Madsen helt enig i. Han er Group ESG Lead hos MacArtney Underwater Technology Group, der med hovedsæde i Esbjerg og afdelinger over hele verden leverer teknologiske løsninger til forskellige offshore-brancher. Og så er han en af oplægsholderne ved EASV’s bæredygtighedsuge.

”For os er det vigtigt, at medarbejderne har en fælles forståelse af bæredygtighed og ESG, og at vi kan arbejde med det på tværs af hele virksomheden. Uanset om man arbejder i økonomi, produktion, indkøb, HR eller noget helt femte, så kommer man til at arbejde med bæredygtighed, og det er vigtigt at have den grundlæggende forståelse på plads. Det kommer til at betyde endnu mere i fremtiden, uanset hvor man gerne vil ansættes efter sin uddannelse,” vurderer han.

Samme vurdering kommer fra en anden global Esbjerg-virksomhed, VIKING Life-Saving Equipment, der også støtter EASV’s bæredygtighedsuge.

”Bæredygtighed fylder mere og mere i alle dele af virksomheden, og derfor vokser vores behov for medarbejdere med kompetencer inden for ESG også. Der er ingen tvivl om, at det kommer til at fylde endnu mere i både vores hverdag og rekruttering, da flere og stærkere ESG-kompetencer bliver afgørende for at realisere vores mål om CO2-neutralitet i 2030,” siger Tim Engell, Vice President, QHSE, Legal and Academy hos VIKING.

Vidste du, at…
… i løbet af uge 11, som er EASV’s bæredygtighedsuge, når Danmark i øvrigt den bekymrende milepæl kendt som ”Overshoot Day”? Det er dagen, hvor et land har opbrugt den årlige del af naturens ressourcer, som jorden kan nå at genskabe. Resten af året driver vi så at sige rovdrift på planeten.

Tip! Få en grøn profil i EnergiMetropol Esbjerg

Se uddannelser