Om os Nyheder
Årets EASV-underviser: Vi skal kunne grine og fejle

Årets EASV-underviser: Vi skal kunne grine og fejle

28.12.2020

Lektor Mia Post-Lundgaard er kåret til Årets Underviser på EASV 2020. Omsorgsfuld, engageret og inspirerende er nogle af de ord, der klæber til hende, og så ser hun de studerende som hele mennesker, der både må grine og fejle sammen med hende.

”Mia sætter de studerende over alt andet. Hun har fokus på alle i klassen, og det gælder ikke kun det faglige, men også den enkeltes ve og vel.”

Sådan siger uddannelseschef for Finans & Service på EASV, Jonas Lorentsen, om lektor Mia Post-Lundgaard, der er kåret som Årets Underviser på EASV 2020.

Engageret og ansvarsfuld

Og det harmonerer meget godt med det, studerende Jeanette Daarbak, har skrevet i sin indstilling af Mia Post-Lundgaard til prisen:

”Man kan oprigtigt mærke hendes lyst til at være en del af teamet omkring os studerende. Det er tydeligt, at Mia bare brænder for det, hun laver.”

Den største udfordring ved at være leder for Mia er måske, at man nogle gange lige må sige: Rooolig nu. Hun tager virkelig ansvar og giver sig altid 120 procent.

Jonas Lorentsen
Uddannelseschef for Finans & Service, EASV

I Jeanette Daarbaks indstilling regner roserne ned over Mia Post-Lundgaard og hendes måde at undervise på. Bl.a. fordi hun er inspirerende og formår at spinde ”en fed rød tråd” gennem hele uddannelsen ved også at holde sig opdateret på, hvad de studerende arbejder med i andre fag.

”Og specielt på feedback-delen er Mia suveræn. Hun er lynhurtig til at vende tilbage med feedback på vores afleveringer, og den er altid konstruktiv. Det er utrolig dejligt at vide, at Mia faktisk prioriterer at bruge tid på at gennemgå det, vi ofte har brugt lang tid på at aflevere.”

Positiv og tillidsfuld

Selv underviserens fremtoning og humør er en fornøjelse, skriver Jeanette Daarbak:

”Mia er altid en fest at kigge på. Hun er altid utrolig velklædt og præsentabel, og jeg har aldrig oplevet hende være sur eller negativ på nogen som helst måde. Det betyder mere, end man aner, for os studerende.”

Specielt den del af indstillingen fik Mia Post-Lundgaard til at trække på smilebåndet, for hun vil gerne efterlade et positivt indtryk hos de studerende.

”Jeg tænker da over min fremtoning og udstråling. Hvis jeg selv har en træls dag, sørger jeg for at tage noget på, som gør mig glad, og jeg er altid glad, når jeg går ind til de studerende,” siger hun.

Det skal være ok at fejle

Mia Post-Lundgaard er både glad og stolt over titlen som Årets Underviser, ikke mindst fordi det er de studerende, der har indstillet hende til prisen.

Jeg gør meget ud af at skabe et trygt og tillidsfuldt studiemiljø, hvor det er ok at fejle, og hvor vi kan tage pis på både os selv og hinanden. På akademiet har vi muligheden for at komme tættere på hinanden, og jeg forsøger at interessere mig for de studerende som hele mennesker. For hvis man ikke har det godt, så bremser det indlæringen.

Mia Post Lundgaard
Årets Underviser 2020, EASV

Mia Post Lundgaard underviser blandt andet i Data Management og markedsføring på serviceøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg.

Fakta om Årets Underviserpris

EASV har de seneste år haft Danmarks mest tilfredse studerende blandt alle landets Erhvervsakademier. Det skyldes ikke mindst et utrolig stærkt hold af fagligt dygtige og engagerede undervisere. Dem vil EASV gerne anerkende – og det vil de studerende heldigvis også.

Derfor deltager EASV i Uddannelses- og Forskningsministeriets hædring af den mest inspirerende og engagerende underviser. Det sker ved, at de studerende på EASV har mulighed for at indstille deres kandidat til “Årets Underviserpris på EASV”.

Vinderen går videre til den nationale finale og kampen om titlen “Årets Underviser”, der udover hæderen udløser en præmie på 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende Erhvervsakademi.