Om os Nyheder
Markedsføringsøkonom – en uddannelse med mange muligheder

Markedsføringsøkonom – en uddannelse med mange muligheder

08.08.2019

Da 24 årige Anne-Mette Abrahamsen stod overfor sit valg af videregående uddannelse var det vigtigt for hende, at der var tale om en bred uddannelse som gav mange muligheder efterfølgende. Derfor valgte Anne-Mette markedsføringsøkonom uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg som hun dimitterede fra i juni måned.

Anne-Mette Abrahamsen har netop afsluttet den 2 årige uddannelse til markedsføringsøkonom på EASV i Esbjerg. En uddannelse som Anne-Mette beskriver som det helt rigtige valg for hende. ”Det var vigtigt for mig at vælge en uddannelse, hvor jeg på længere sigt ikke blev lagt fast på én bestemt retning, men en uddannelse som gav mange muligheder efterfølgende, fortæller Anne-Mette.

Markedsføringsøkonom uddannelsen er en bred uddannelse som giver indsigt i mange arbejdsområder og var derfor det rette valg for mig.

Anne-Mette Abrahamsen
Dimittend, Markedsføringsøkonom, EASV

Praktikforløb har givet læring og erfaring
På uddannelsens 4. semester, som består af et obligatorisk praktikforløb, var det ligeledes vigtigt for Anne-Mette at finde en praktikplads, hvor hun kunne få lov til at prøve kræfter med så mange forskellige arbejdsopgaver inden for salg og markedsføring som muligt. Dette ønske blev opfyldt med en praktikplads hos virksomheden HYTOR A/S i Esbjerg som er leverandør af hydraulik-, pneumatik- og proceskomponenter og opbygninger til olie- og gasindustrien, vindenergi og industrien generelt.

Praktikforløbet hos HYTOR A/S bød for Anne-Mette på opsætning af grafisk materiale som bannere, brochurer, produktblade, flyers, visitkort osv. Desuden var Anne-Mette med i planlægningen af to messer som inkluderede en del økonomiopgaver så som at indhente tilbud, og udarbejde budgetter. Alt sammen opgaver hvor Anne-Mette fik frit spil til at afprøve den lærte teori fra markedsføringsøkonom uddannelsen i praksis. ”Jeg fik lov til at stå meget på egne ben i forhold til udførelsen af opgaverne, selvfølgelig med god support fra mine kollegaer. Dette har betydet, at jeg har fået utrolig meget læring og erfaring med fra mit praktikforløb”, fortæller hun.

Sikret job inden endt uddannelse
Selvom Anne-Mette var meget glad for praktikforløbet hos HYTOR A/S var der desværre ikke mulighed for en efterfølgende ansættelse. Anne-Mette var dog så heldig, allerede inden endt uddannelse, at få job hos ejendomsmægleren home i Varde, hvor hun fremover skal udfolde sine evner inden for salg og markedsføring.

”Mine arbejdsopgaver hos home vil blandt andet bestå i at udarbejde relevant salgsmateriale som annoncer, SoMe, salgsopstillinger og formidlingsaftaler. Derudover vil jeg også skulle fungere som salgsback-up fra kontoret. Jeg har altid haft en stor drøm om at blive ejendomsmægler, og ser jobbet hos home som en kæmpe mulighed for min fremtidige karriere”, fortæller Anne-Mette.

Om uddannelsen
Uddannelsen til markedsføringsøkonom på EASV giver dig en bred viden om en virksomheds mange arbejdsfunktioner med hovedvægt på markedsføring samt kompetencer til at udvikle virksomhedens strategi for marketing og internationalisering.

EASV har fortsat ledige studiepladser på markedsføringsøkonom uddannelsen med opstart den 28. august. Læs mere om uddannelsen og søg ind her.