Om os Nyheder
Annette skiftede frugt og bær ud med turisme

Annette skiftede frugt og bær ud med turisme

14.05.2020

51-årig Annette Krog har været selvstændig frugt- og bæravler i 16 år, men nu vil hun prøve noget helt nyt. Hendes hjerte banker for turisme, og derfor læser hun til serviceøkonom på EASV i Sønderborg, mens hun drømmer om et job inden for turismeudvikling.

Efter mange år som selvstændig trængte Annette Krog til forandringer. Hun vidste ikke helt, hvad der skulle ske, så hun tog et sabbatår og fik job i oplevelsesparken Universe Science Park i Nordborg. Et år som betød, at Annette Krog ikke længe var i tvivl om, hvad hun skulle bruge resten af sit arbejdsliv på.

”Året i Universe Science Park med skønne oplevelser med parkens gæster gjorde mig sikker på, at min resterende tid på arbejdsmarkedet skal foregå i turismebranchen. En god kollega i parken nævnte serviceøkonom-uddannelsen og fik mig til at søge ind på uddannelsen,” fortæller hun.

Speciale i turisme

På serviceøkonom-uddannelsen valgte Annette Krog netop turisme som specialefag, og da hun på uddannelsens tredje semester skulle finde en praktikplads, gik hun også specifikt efter en virksomhed, hvor hun kunne arbejde med udvikling af turisme.

Praktikpladsen kom i hus hos Destination Sønderjylland, som arbejder med at skabe de bedste udviklings-, markedsførings- og afsætningsplatforme for det sønderjyske turisterhverv. I praktikforløbet arbejdede Annette Krog primært med udvikling af eksisterende og nye cykelruter, der sælges som pakkerejser på Destination Sønderjyllands bookingportal. Et emne, der var så interessant, at hun også vælger at skrive sin afsluttende hovedopgave om det.

Drømmen kan blive til virkelighed

Når Annette Krog har færdiggjort serviceøkonom-uddannelsen, drømmer hun om fortsat at kunne arbejde med turismeudvikling i Sønderjylland. Den drøm ser så småt ud til at gå i opfyldelse. Efter praktikken startede hun i en midlertidig stilling hos sin praktikvirksomhed Destination Sønderjylland, hvor hun bl.a. har ansvaret for projektet ’Sønderjylland klar til Touren’.

Jeg håber, stillingen kan føre til en fast stilling på sigt, men uanset hvad fremtiden bringer, ved jeg, at turisme nok skal komme til at fylde i en eller anden grad i mit arbejdsliv. Jeg har ikke helt kunnet slippe jobbet hos Universe Science Park. Derfor har jeg i denne sæson vagter som Supervisor i parken ved siden af min stilling hos Destination Sønderjylland og mit studie, som jeg færdiggør til sommer.

Annette Krog
Studerende på Serviceøkonom, EASV i Sønderborg

Om uddannelsen

Uddannelsen til serviceøkonom på EASV klæder dig på til at udvikle, planlægge og udføre serviceydelser og events i virksomheder, der beskæftiger sig med service og oplevelser inden for event, turisme eller hotel-og restaurationsbranchen.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.