Om os Nyheder
Bestyrelsesformandens tale ved indvielsen af datamatiker i Tønder

Bestyrelsesformandens tale ved indvielsen af datamatiker i Tønder

14.09.2022

Her kan du læse EASVs bestyrelsesformands velkomsttale i forbindelse med indvielsen af datamatikeruddannelsen i Tønder den 14. september 2022.

Jeg har glædet mig til denne dag, hvor det er lykkedes at få uddannelse til Marsklandet – til Tønder.

Her, hvor der er udsyn og højt til himlen, er det naturligt, at der skal være mulighed for en videregående uddannelse.

Dejligt at se vores minister, uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Tak, fordi du fandt tid i din travle kalender.

For 15 måneder siden, kun godt et år siden, vedtog regeringen og Folketinget, at der skulle være uddannelsesmuligheder i hele landet.

Det var vi simpelthen med på i EASVs bestyrelse – det var ikke nogen svær beslutning i bestyrelseslokalet. Og der var ingen tid at spilde; det var bare om at sætte toget i gang.

14 måneder efter er det en realitet vi – EASV – er klar med en datamatikeruddannelse her i Tønder.

Det er ikke kommet af sig selv. Nogle gange er det godt, når en regeringer giver en en bunden opgave – især når det er en af de gode og fornuftige opgaver.

At det er lykkedes på kort tid skyldes et fantastisk godt samarbejdet med Tønder kommune, Tønder Erhvervsråd og de engagerede, lokale virksomheder.

Dygtige medarbejdere fra EASV har fået logistik, uddannelsesplaner og kvalitet til at gå op i en højere enhed her i Tønder for den nye datamatikeruddannelse.

Godt gået.

For nogen kan Tønder godt føles langt væk fra København, Sønderborg og Esbjerg, men det er det ikke. Det er porten til resten af Europa. Det ved I, som lever og bor her.

Det, som vi uddanner datamatikere til, er – heldigvis – at vi kan være tæt forbundet via digital teknologi. Ja, sådan er verden og fremtiden.

Det er derfor, det er en stor glæde for mig at kunne afsløre, at vi med denne nye uddannelse også lancerer muligheden for at kunne mødes i metaverset for vores nye Tønder-studerende. I den virtuelle verden kan de – fra hvor som helst – kontakte vores it-afdeling eller undervisere via VR-briller.

Og så vil jeg gerne sige tak til alle datamatikerstuderende her i Tønder:

At studere til datamatiker er ikke altid let. I kommer til at begå fejl. Derfor vil jeg gerne gentage noget, som Albert Einstein engang sagde, som jeg håber, I kan bære med jer i hjertet under resten af studietiden:

“Et menneske, der aldrig har lavet en fejl, har aldrig prøvet noget nyt”.

Tillykke med optagelsen på den nye uddannelse. Vi synes, at I er kommet godt fra start. Og vi ønsker jer alt det bedste på jeres videre rejse.

Også tillykke til Tønder og især til erhvervslivet. Lige om lidt til de studerende komme ud i jeres virksomhed og lære en masse, men også berige jer med ny viden.

Vi ser frem til det fremtidige samarbejde.

Vi vil i Bestyrelsen følge interesseret med og håber og tror, at det i fremtiden bliver en god oplevelse for EASV med det nye uddannelsessted.

Nu er der nemlig Esbjerg, Sønderborg og Tønder, her hvor de tusinde stære løfter sig op over Vadehavet til nye højder.

Tak for ordet.

 

– Bestyrelsesformand Johanne Gregersen