Om os Nyheder
Bjørn skiftede fra økonomi til teknik

Bjørn skiftede fra økonomi til teknik

19.06.2020

Bjørn Pedersen have en drøm om at blive økonom, men kunne ikke slippe interessen for de tekniske fag, som altid har fascineret ham. Derfor skiftede han salg og marketing ud med produktudvikling og kvalitetsstyring som produktionsteknolog på EASV i Sønderborg. Et skifte som han bestemt ikke har fortrudt.

Efter sin HHX-studentereksamen læste Bjørn Pedersen til markedsføringsøkonom på EASV i Sønderborg, og havde en drøm om at blive økonom, men efter få år i faget fandt han ud af, at interessen for det tekniske var større end interessen for salg og marketing. Derfor skifte han spor og søgte ind på produktionsteknolog-uddannelsen, også på EASV i Sønderborg.

”Jeg valgte at søge ind på produktionsteknolog-uddannelsen, fordi jeg altid har interesseret mig for det tekniske, og fordi uddannelsen åbner døre til rigtig mange forskellige brancher og virksomheder. Jeg fandt hurtigt ud af, at produktionsteknolog ikke bare er en uddannelse, men også en jobtitel. Jeg begyndte derfor at søge på forskellige jobbeskrivelser for at få et bedre indtryk af, hvad en produktionsteknolog egentligt laver. Det var her, jeg for alvor fandt ud af, at det var en uddannelse for mig,” siger Bjørn Pedersen.

Eftertragtet i erhvervslivet

Bjørn Pedersen var meget begejstret for produktionsteknolog-uddannelsen, og han bliver glad, når han tænker tilbage på sin studietid.

”Der var et kanon miljø på EASV. Vi studerende havde det fantastisk godt, både sammen og med vores undervisere. Underviserne løftede undervisningen, fordi de var gode til at inddrage deres egne erfaringer fra den praktiske verden og involvere erhvervslivet i vores undervisning og projekter. EASV var helt klart et fantastisk sted at være studerende, og jeg har kun gode minder fra min studietid,” fortæller han.

Produktionsteknolog er en uddannelse som er eftertragtet i erhvervslivet. Der er oceaner af jobmuligheder, og der er nærmest ingen virksomheder, private som offentlige, hvor de færdigheder, som uddannelsen giver, ikke kan bruges i et eller andet omfang.

Bjørn Pedersen
Quality Assurance Engineer hos Danfoss A/S og tidligere studerende på Produktionsteknolog

Kunne præstere fra dag et

Selv har Bjørn Pedersen fået job som Quality Assurance Engineer hos Danfoss A/S i Nordborg, efter han afsluttede produktionsteknolog-uddannelsen. Her har han bl.a. ansvaret for at håndtere fejl og kundereklamationer og for at lede forbedringsprocesser, så samme fejl ikke opstår igen. Det er med til at sikre virksomheden en høj kundetilfredshed. Bjørn Pedersens uddannelsesbaggrund giver ham en række fordele i jobbet.

”Alle de værktøjer, jeg har lært på produktionsteknolog-uddannelsen, benytter jeg i mit job i dag. Lige fra LEAN-værktøjer til forståelse af tekniske tegninger. Uddannelsen har givet mig et robust fundament, som gør, at jeg har kunnet levere og præstere fra dag ét, da jeg blev ansat hos Danfoss,” siger han.

Om uddannelsen

På produktionsteknolog-uddannelsen lærer du hvordan fabrikation og produktion foregår i en virksomhed. Du beskæftiger dig blandet andet med design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Læs mere om uddannelsen her.