Om os Nyheder
Bygningskonstruktører er vilde med EASV

Bygningskonstruktører er vilde med EASV

27.02.2018

Igen i år kan Erhvervsakademi SydVest bryste sig af at have de mest tilfredse studerende blandt alle landets erhvervsakademier. Især de studerende, der læser til bygningskonstruktør er begejstrede for akademiet og undervisningen. Det skyldes blandt andet en helt særlig ånd og en målrettet indsats, der konstant forbedrer uddannelsen

Det er efterhånden ingen nyhed, at Erhvervsakademi SydVest (EASV) har Danmarks mest tilfredse studerende. Det har akademiet med campus i Esbjerg og Sønderborg haft syv år i træk ifølge den årlige, nationale analyse af studietilfredsheden på landets erhvervsakademier. Alligevel er der én af EASV’s mange uddannelser, der skiller sig særligt ud i statistikken.

Begejstrede bygningskonstruktører

De studerende på bygningskonstruktøruddannelsen er nemlig ikke bare mere tilfredse med EASV og undervisningen end deres kolleger på de andre erhvervsakademier. De er oven i købet mere begejstrede end deres ellers tilfredse medstuderende på EASV’s øvrige uddannelser. Og begejstringen bliver større år for år. Det er der flere gode grunde til, mener Thomas Kildal, der netop har afsluttet uddannelsen som bygningskonstruktør i januar.

“Der er nogle fantastiske forhold på EASV. Det gælder både de fysiske rammer omkring uddannelsen og ikke mindst den helt særlige ånd, der er på stedet. De studerende arbejder sammen, og de arbejder meget, fordi de virkelig vil det. Sammenholdt med engagerede undervisere, der også brænder for uddannelsen og undervisningen, er det med til, at man bliver endnu dygtigere i løbet af uddannelsen,” forklarer han.

En helt særlig ånd

Thomas Kildal var i sin studietid medlem af KFR, De Konstruktørstuderendes Fællesråd, og derfor har han et ganske godt kendskab til den tilsvarende uddannelse og forholdene på de øvrige erhvervsakademier. Udover de fysiske rammer og faciliteter fremhæver han ånden på EASV:

“Der er rigtig gode traditioner for, at man hjælper og støtter hinanden. Det gælder både blandt de studerende og blandt undervisere og studerende. Det giver masser af videndeling, og derfor er det også med til at højne niveauet i undervisningen og på uddannelsen som helhed,” mener han.

Mange af bygningskonstruktørerne har en baggrund som håndværkere, og de er i høj kurs hos virksomhederne. Det gælder også Thomas Kildal, der var selvstændig murer i 10 år, før en brækket hånd fik ham til at søge nye veje i form af videreuddannelse. Han arbejder nu som byggeleder i et stort murerfirma. Og de studerende er så godt som sikre på at få job, når de dimitterer. Der er godt gang i byggeriet.

Konstante forbedringer

Det bekræfter klyngechef for Bygge & Anlæg på EASV, Mogens Præst. Han har også et bud på, hvorfor de studerende er så begejstrede for bygningskonstruktøruddannelsen:

“Vi har nogle fagligt, rigtigt dygtige undervisere, og så følger vi de studerende meget tæt. Det betyder, at vi har en evaluering to gange på hvert semester, hvor vi måler på, om de er, hvor de skal være. De studerende får feedback, og vi bruger svar og resultater til at lave handleplaner for hele tiden at optimere undervisningen og uddannelsen,” forklarer Mogens Præst.

Thomas Kildal oplevede også, at der virkelig blev lyttet til ham og hans medstuderende:
“Der er en meget flad ledelse på EASV og ret korte kommandoveje. Det betyder, at studerende, undervisere og ledelse er tæt på hinanden, og derfor er det nemt at blive hørt,” siger han.

Bygningskonstruktøruddannelsen er en dansk opfindelse og kunne sidste år fejre 50-års jubilæum.