Om os Nyheder
Bytter praktikken ud med trainee-job

Bytter praktikken ud med trainee-job

24.04.2019

Dennis Brunsberg afslutter uddannelsen som finansøkonom på EASV i Sønderborg til sommer, men selvom han oprindelig kommer fra Sverige, skal han ikke tilbage over Øresund foreløbig. Danske Bank har tilbudt ham et traineejob, når han er færdiguddannet, og Dennis Brunsberg har indstillet Danske Bank til Årets EASV praktik 2019.

Selvom man er i praktik i Danmarks største bank, kan man godt føle sig som “en del af huset”. Det gjorde Dennis Brunsberg nærmest inden, hans praktikperiode egentlig begyndte hos Danske Bank i Sønderborg. For han havde allerede deltaget i adskillige sociale arrangementer som sommerfest og DHL Stafetten med sine kommende kolleger.

“Det har været med til at gøre min praktikperiode både nemmere og sjovere, at alle vidste, hvem jeg var, allerede da jeg startede i praktikken, og at jeg kunne navnene på stort set alle i afdelingen,” fortæller han.

En fod inden for i erhvervslivet

Dennis Brunsberg læser til finansøkonom på Erhvervsakademi SydVest (EASV) i Sønderborg, og når han har afleveret sin hovedopgave til sommer og afsluttet uddannelsen, skal han tilbage til Danske Bank, der har tilbudt ham et traineejob.

“Praktikken var en rigtig vigtig del af selve uddannelsen for mig, og så har den betydet, at jeg har fået en fod inden for i erhvervslivet. Det er jo også meningen med en erhvervsakademiuddannelse,” siger han.

Udfordringer bidrager til personlig udvikling

Allerede fra den første dag har kollegerne inddraget ham i det daglige arbejde i banken, og Dennis Brunsberg har følt sig godt udfordret i løbet af praktikken – også på det personlige plan.

“Det var intet problem at opfylde læringsmålene i praktikken. Ét af målene var, at jeg skulle deltage i mindst 30 kundemøder i løbet af de 3 måneders praktik. Det mål var nået allerede efter 5 uger, og derefter fik jeg lov til selv at arrangere kundemøder, selvfølgelig med hjælp fra kollegerne,” fortæller han.

Han har fået en stor grad af ansvar i løbet af sin praktik, men han er altid blevet spurgt først og har haft muligheden for at sige fra.
“Men jeg tror på, det er godt at komme lidt ud sin comfort zone og blive udfordret. Det bidrager også til den personlige udvikling,” siger Dennis Brunsberg.

Praktikken var en rigtig vigtig del af selve uddannelsen for mig, og så har den betydet, at jeg har fået en fod inden for i erhvervslivet. Det er jo også meningen med en erhvervsakademiuddannelse.

Dennis Brunsberg
Studerende, finansøkonom, EASV

Undervisning og praktik hænger sammen – til en vis grad

Han er oprindeligt fra Sverige, men er faldet godt til i Danmark, hvor han altså nu også skal arbejde, når uddannelsen som finansøkonom er en realitet til sommer. Dennis Brunsberg har været glad for uddannelsen på EASV, og han oplevede også, at han kunne bruge meget fra undervisningen i løbet af sin praktik.

“Jeg har mange gange i løbet af praktikperioden tænkt: ‘Hov, det har vi da også snakket om i undervisningen’. Men man opdager også, at undervisning og virkelighed ikke altid hænger helt sammen. Der er for eksempel tit en anden dynamik i de møder, man er med til, end man snakker om på akademiet,” forklarer han.

Dennis Brunsberg fandt også inspirationen til sin hovedopgave i praktikken. Han skriver om udfordringer med investeringsrådgivning, som er blevet meget mere uoverskueligt, end det tidligere har været.

Årets Erhvervsakademipraktik skal kåres

Dennis Brunsberg er én af i alt fem nominerede til Årets EASV praktik. Vinderen bliver offentliggjort på EASV i Esbjerg torsdag den 25. april. Vinderen af Årets EASV praktik går videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik den 28. maj, hvor han/hun skal dyste mod studerende fra de 7 øvrige erhvervsakademier. Landsfinalen foregår på Børsen i København.