Om os Nyheder
Dansk-belgisk samarbejde om LEGO-udfordring på EASV

Dansk-belgisk samarbejde om LEGO-udfordring på EASV

08.04.2022

”Hvordan kan LEGOs ledelse sikre sig de bedste kandidater og samtidig have fokus på diversitet og inklusion?” Sådan lød udfordringen fra legetøjsgiganten til en gruppe studerende på EASV og deres belgiske gæster fra Artevelde University of Applied Science.

EASV er, ligesom andre erhvervsakademier, blevet underlagt strenge restriktioner for, hvor mange internationale studerende der må optages på akademiets videregående uddannelser. Det forhindrer dog ikke erhvervsakademiet i at dyrke det internationale samarbejde. Det var sidste uges innovationsworkshop på EASV med deltagelse af en række serviceøkonom- og markedsføringsøkonom-studerende et godt eksempel på.

International inspiration

I workshoppen deltog nemlig også en gruppe studerende fra EASV’s belgiske partnerskabsuniversitet, Artevelde University of Applied Science, i Gent.

Vi etablerede samarbejdet under corona for at få et internationalt perspektiv ind i uddannelserne. Både dette besøg og vores tidligere tur til Gent er eksempler på, at vores studerende kan mødes og få inspiration på tværs af grænserne uden at behøve at rejse væk et helt semester.

Gitte Warming
Lektor, EASV

”Vi er en international Business Management School, og derfor er vi nysgerrige på at møde både studerende og undervisere fra andre kulturer.

Anouck Van Couter
Underviser, Artevelde University of Applied Science

Denne gang skulle de studerende samarbejde om at løse en udfordring fra ingen ringere end LEGO. Nemlig hvordan virksomheden både sikrer sig de bedste kandidater og samtidig bevarer fokus på diversitet og inklusion.

Forskellige baggrunde giver bedre idéer

Og ifølge både danske og belgiske studerende giver det rigtig god mening at samarbejde internationalt om sådan en udfordring.

”Det er jo ikke kun en udfordring for LEGO eller for danske virksomheder. Udfordringen er international, og derfor er det interessant at samarbejde internationalt om at løse den,” siger Stanislas Volckaert, der var en del af den belgiske delegation på EASV.

”Vi har forskellige kulturelle baggrunde, og det giver forskellige perspektiver på at løse sådan en udfordring,” supplerer hans medstuderende, Debora Amoah.

Og de to belgiere får opbakning fra Daiana Sasarman, der er fra Rumænien, men studerer på EASV og også var med til workshoppen:
”Vi tænker forskelligt, og det giver simpelthen bedre idéer,” vurderer hun.

Det samme mener Thomas Palmkvist, der også studerer på EASV:
”Der er store kulturforskelle, og det er der jo også i Belgien, hvor der både er en hollandsk, en fransk og en tysk del. De forskelle giver noget ekstra til at løse en opgave,” siger han.

De studerendes pointe om forskellighed som en styrke i problemløsningen bliver understreget af, at den vindende gruppe rummede studerende fra både Belgien, Danmark og Equador.