Om os Nyheder
Det internationale miljø på EASV tiltrak Botond

Det internationale miljø på EASV tiltrak Botond

19.10.2020

Efter han havde færdiggjort gymnasiet og læst et år på universitetet i Rumænien, begyndte Botond Lakatos at se sig om efter nye udfordringer i et internationalt miljø. Lige præcis det og mere til fandt han på EASV. Nu har han færdiggjort en professionsbachelor i International Sales & Marketing og arbejder som Sales & Project Manager hos virksomheden Niels Winther Maritime i Esbjerg.

Det var ikke et tilfælde, at Botond Lakatos valgte at søge ind på EASV. Under hans gymnasietid i Rumænien besøgte repræsentanter fra forskellige uddannelsesinstitutioner i Danmark hans skole, og fortalte om de mange uddannelsesmuligheder i Danmark. Derudover har hans far arbejdet i Skandinavien, og hans fortællinger havde gjort Botond Lakatos interesseret i nordisk kultur, historie og livsstil.

“Præsentationerne om de forskellige uddannelsesmuligheder i Danmark tiltalte mig virkelig, og min fars historier, fra hans tid i Skandinavien, var meget fascinerende. Derfor besluttede jeg mig for at stoppe på universitet i Rumænien og søge ind på EASV i stedet for,” siger han.

Frihed til at bestemme og god vejledning

Det skulle vise sig at være en god ide, ikke mindst pga. det internationale studiemiljø, som mødte ham på EASV. Botond Lakatos læste først erhvervsakademiuddannelsen Marketing Management og tog derefter professionsbacheloren i International Sales & Marketing.

Jeg nød virkelig min tid på EASV. Miljøet var mere afslappet, end det var på universitetet, og der var mere fokus på teamwork. Derudover er underviserne og akademiet generelt meget åbne, og lader dig arbejde med dine egne ideer. Du har meget frihed til at beslutte, hvad du gerne vil, men du får stadig en meget god og nyttig vejledning fra underviserne.

Botond Lakatos
Sales & Project Manager hos Niels Winther Maritime i Esbjerg og tidligere studerende på International Sales & Marketing

Fra et internationalt miljø til et internationalt job

Faktisk var det en af hans undervisere, som pegede ham i retningen af den virksomhed, hvor han har arbejdet, lige siden han dimitterede fra EASV. Mens han færdiggjorde hans professionsbachelor, startede Botond Lakatos med at arbejde deltids hos Niels Winther Maritime, som er en del af det internationale SDK Group i Esbjerg, og efter han afsluttede uddannelsen, fik han fuldtidsjob hos virksomheden.

I dag er han Project & Sales Manager, og arbejder med offshore industrien, hvilket præcis er det som vakte hans store interesse under hans studietid på EASV.

“Jeg arbejder med at servicere internationale virksomheder som har skibe i danske havne, der arbejder på offshore projekter rundt om i landet. Ligesom på EASV er det et meget internationalt miljø med mange forskellige muligheder. Jeg er meget glad, for det jeg laver, og jeg har ingen planer om at ændre på noget eller flytte andre steder hen lige foreløbig,” konkluderer han.

Om uddannelsen

Uddannelsen International Sales & Marketing er en overbygningsuddannelse, der bygger ovenpå uddannelsen markedsføringsøkonom. Uddannelsen giver dig et grundlag for at forstå og drive international handel.

Efter uddannelsen kan du få job som fx key account manager, salgschef eller marketingchef

Læs mere om uddannelsen her.