Om os Nyheder
Det perfekte makkerpar får de studerende til at vokse

Det perfekte makkerpar får de studerende til at vokse

11.01.2022

”De lægger et stort engagement i deres arbejde som undervisere, supplerer hinanden godt og giver mulighed for, at de studerende kan vokse fagligt, men også menneskeligt.” Sådan skriver lektor og arbejdsmiljørepræsentant på EASV i Esbjerg, Trine Thomsen, i indstillingen af sine kolleger, lektor Malene Patsche og lektor Jarne Wilhelm Beutnagel til Årets Underviserpris på EASV 2021. De underviser på multimediedesign-uddannelsen på EASV i Sønderborg.

Det er som regel studerende, der indstiller deres undervisere til prisen som Årets Underviser, men lektor og uddannelseskoordinator Jarne Wilhelm Beutnagel og lektor Malene Patsche fra multimediedesign-uddannelsen er blevet indstillet af en kollega. Det er lektor og arbejdsmiljørepræsentant Trine Thomsen på EASV i Esbjerg, der skriver, at underviserparret fra Sønderborg er en inspiration for hele akademiet.

De styrker EASV via deres erfaring

”I Esbjerg er vi meget inspireret af specielt Malene og Jarnes eksperimenterende tilgang på 3. semesters valgfag, hvor didaktikken er vendt på hovedet. I stedet for at lære de studerende stoffet, er de studerende ansvarlige for at lære et spændende og engageret emne, som de mener vil komme dem til gode i arbejdslivet,” skriver Trine Thomsen i sin indstilling.

Hun mener, at de to via deres tidligere erfaring fra både det private erhvervsliv og andre uddannelsesinstitutioner styrker EASV og ”har trukket best practice til EASV.

Malene og Jarne har gennem de seneste 2-3 år formået at etablere en spændende, unik og eftertragtet multimediedesign-uddannelse i Sønderborg. De udgør gennem deres faglighed og kompetencer det perfekte makkerpar.

Trine Thomsen
Underviser, IT & Medier, Esbjerg

Tættere på både studerende og virksomheder

Malene Patsche og Jarne Wilhelm Beutnagel underviser på EASV’s multimediedesign-uddannelse i Sønderborg, hvor sidstnævnte også har titel af uddannelseskoordinator. Deres kollega fra Esbjerg roser dem for både at være tæt på de studerende og det lokale erhvervsliv i Sønderborg.

De har en overraskende nær relation til deres studerende og er både tilstedeværende ved det fysiske møde på kontoret og online på bl.a. Slack både nat og dag. De sørger konstant for, at indholdet af uddannelsen er up-to-date med de mest relevante trends, teknologier og innovationer. Bl.a. kan nævnes deres store interesse for at lave behovs- og aftageranalyse i det sønderjyske for at retfærdiggøre uddannelsens eksistensgrundlag og ikke mindst for at styrke relationen til erhvervslivet.

Trine Thomsen
Underviser, IT & Medier, Esbjerg

Jarne Wilhelm Beutnagel og Malene Patsche er 2 af de i alt 11 undervisere, der er indstillet til Årets Underviserpris på EASV 2021. Vinderen bliver kåret af en jury bestående af EASV’s rektor, uddannelseschef, campuschef i Sønderborg, en underviser og en studerende. Kåringen finder sted den 2. februar 2022.

Blå bøger

Jarne Wilhelm Beutnagel er 43 år og bor i Vester Sottrup lige uden for Sønderborg. Han kodede sin første hjemmeside i år 2000 og har desuden arbejdet med medieproduktion som både kameramand og lydtekniker. Han har også haft eget web-bureau og bl.a. stået bag adskillige e-handelsløsninger. Fritiden bruger han bl.a. på kodning på forskellige open source-projekter.

Om sig selv som underviser siger Jarne Wilhelm Beutnagel:

”Det er fedt at undervise, fordi jeg kan være med til at hjælpe andre og forme de studerende. Mange ved ikke rigtigt, hvor de vil hen, når de begynder her, men vi former en professionel profil i løbet af de to år, de er her. Vi skaber noget, de ikke havde, da de startede. Og så kan jeg godt lide at være tæt på de studerende. Jeg kender dem og ved, hvad de hedder, og hvorfor de er her.”

Malene Patsche er 39 år og bor i Sønderborg. Hun har tidligere arbejdet som IT-projektleder og undervist på IBA i Kolding, og hun er især optaget af, hvordan IT kan udvikles, så det helt intuitivt hjælper mennesker i stedet for at være noget, mennesker skal tilpasse sig. I fritiden vil hun gerne ud i naturen og bruge kroppen, f.eks. til at løbe og cykle.

Om sig selv som underviser siger Malene Patsche:

”Jeg kan godt lide at arbejde med unge mennesker med forskellige baggrunde, fordi det giver et godt læringsmiljø. Og så kan jeg lide at undervise inden for en branche, der konstant udvikler sig, fordi det betyder, at jeg hele tiden skal forny mig selv.”

Fakta om Årets Underviserpris

EASV har de seneste mange år haft Danmarks mest tilfredse studerende blandt alle landets erhvervsakademier. Det skyldes ikke mindst et utrolig stærkt hold af fagligt dygtige og engagerede undervisere. Dem vil vi gerne anerkende – og det vil vores studerende heldigvis også.

Derfor har vi de seneste år deltaget i Uddannelses- og Forskningsministeriets hædring af den mest inspirerende og engagerende underviser. Det sker ved, at de studerende på EASV har mulighed for at indstille deres kandidat til “Årets Underviserpris på EASV”.

Vinderen går videre til den nationale finale og kampen om titlen “Årets Underviser”, der udover hæderen udløser en præmie på 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende erhvervsakademi. 11 undervisere er indstillet til “Årets Underviser på EASV 2021”. De er:

  • Lektor Jarne W. Beutnagel og lektor Malene Patsche, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Sønderborg
  • Adjunkt Andreas Ladefoged, der underviser på bygningskonstruktør-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Jeppe Moritz Led, der underviser på datamatiker-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Kim Thøisen, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Esbjerg
  • Adjunkt Søren Herter, der underviser på trainee-uddannelsen i shipping i Esbjerg
  • Lektor Bent Pedersen, der underviser på Software Development i Esbjerg
  • Adjunkt Per Jørgensen, der underviser på el-installation på deltid i Esbjerg
  • Lektor Sonnich Jensen, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Sia Carlsson, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Thea Maria Rasmussen, der underviser på driftsteknolog-uddannelsen i Esbjerg.