Om os Nyheder
Det startede med en drengedrøm

Det startede med en drengedrøm

08.08.2023

Daniel Larsen Møller tager lige om lidt fat på sit 3. semester som studerende ved Erhvervsakademi SydVest (EASV) på Alsion i Sønderborg. Her fortæller han om den 2-årige videregående uddannelse, Produktionsteknolog, der har overrasket ham på flere måder.

Drømme har en bemærkelsesværdig evne til at forme vores skæbner, selvom vejen til at realisere dem ofte tager uventede drejninger. For Daniel Larsen Møller begyndte det hele  med en klassisk drengedrøm om at blive ingeniør, men livet førte ham først ind i verdenen som landbrugsmaskinmekaniker –  på talentsporet.

Han fik siden fast arbejde ved Hans Holm Maskinforretning A/S i Tinglev og i forbindelse med et projekt hos Mærsk Container Industry, arbejdede han sammen med en produktionsteknolog, der fortalte mere om sit arbejde og sin uddannelsesbaggrund.

Noget klikkede i Daniel, for det lød helt rigtigt for ham.

“Derfor valgte jeg at deltage i et åbent hus arrangement ved EASV i Sønderborg, og her blev jeg overbevist om, at uddannelsen var noget for mig,” fortæller Daniel, der søgte ind via kvote 2 og flyttede til Sønderborg.

Godt fællesskab

Uddannelsen tilbydes også i Esbjerg, og det har overrasket Daniel positivt, at der er et tæt fællesskab mellem de to hold studerende på trods af de forskellige locations.

”Vi deltager i forskellige arrangementer sammen som fx virksomhedsbesøg, og så har vi alle udvekslet telefonnumre. Det gør det nemt at sparre med hinanden, hvis man sidder med en opgave og har brug for et nyt perspektiv og idéer for at komme videre.”

”Det har også overrasket mig, hvor mange fantastiske værktøjer vi lærer at bruge. Tag f.eks. driftsområdet, hvor vi dykker ned i Lean-værktøjer. Lean er ikke bare et buzzword – det er en metode, der virkelig kan forbedre produktionsprocesser.”

”Vi skaber kontakter, løser reelle problemer og oplever den utrolige følelse af at gøre en forskel.”

Daniel Larsen Møller
Studerende ved EASV

At studiet er meget virkelighedsnært, er også noget, han fremhæver som en særlig fordel.

”Det, der virkelig gør denne uddannelse unik, er den praktiske tilgang. Vi bruger ikke kun vores værktøjer i teorien, vi tager dem med ud i virkeligheden. Vi lærer om forskellige modeller og analyserer virksomheders produktion for at finde de bedste løsninger,” siger den 24-årige studerende og tilføjer:

”Vi skaber kontakter, løser reelle problemer og oplever den utrolige følelse af at gøre en forskel.”

Uddannelsen, der kombinerer viden om drift med konstruktion, betyder, at Daniel har masser af valgmuligheder, når han er færdig med sin uddannelse.

”Jeg kan bl.a. blive værkfører, planlægger, arbejde med 3D-tegninger og teknisk dokumentation eller CE-mærkning. Alt ligger åbent for mig, og det bedste af det hele er, at det ikke tager mere end to år at tage uddannelsen. Så hvis man sidder derudover og overvejer uddannelsen, men føler sig lidt skoletræt, så skal man ikke lade det stoppe sig, råder han.

Gode undervisere

Har du et sidste godt tip til dem, der er i tvivl om deres uddannelsesvalg?

”Mange er i tvivl om deres uddannelsesvalg, og det skal man vide er helt okay. Men hvis du læser om uddannelsen Produktionsteknolog og synes, den lyder spændende, så søg ind! Matematikken behøver ikke at skræmme dig; Underviserne er gode til at hjælpe med forståelsen. Det hele er meget hands-on, selvom der selvfølgelig også er teori, der skal læses.”

Til slut – hvad synes du om at studere i Sønderborg?

”Jeg må sige, at Sønderborg er en smuk by. Det er virkelig dejligt at være her. Jeg bor på kollegiet og møder mange forskellige mennesker, både internationale og fra andre uddannelser. Det er fedt at høre om de ting, de har gang i, og vi mødes indimellem om fredagen i baren ’På Toppen’ i Alsion-komplekset, hvor jeg har min studiehverdag. Der er en fed udsigt til vandet, en god kantine, lyst og nogle virkelig lækre faciliteter. Elsker det!”

Læs om Produktionsteknolog

KLIK HER