Om os Nyheder
EASV banede vejen for Mikaels videre drømme

EASV banede vejen for Mikaels videre drømme

28.03.2022

10 års erhvervserfaring var ikke nok til at Mikael Falck kunne komme videre i jagten på sit drømmejob. Så han gik tilbage til skolebænken og sluttede med en uddannelse som markedsføringsøkonom på EASV. I dag har han både et fuldtids-drømmejob og sin egen virksomhed ved siden af. Begge dele begyndte han på allerede under sin uddannelse.

Efter 10 år på arbejdsmarkedet begyndte Mikael Falck at drømme om et job med mere ansvar og større udfordringer. Han havde et imponerende CV med masser af erhvervserfaring, så umiddelbart troede han ikke, at ønsket om et nyt job skulle blive et problem, men han tog fejl.

”Hver gang jeg søgte et nyt job, blev jeg mødt af en lukket dør. Jeg fik altid det samme spørgsmål: ”Hvad er din uddannelsesbaggrund?”. Dengang havde jeg ingen uddannelse, men kun min erhvervserfaring fra forskellige jobs i bl.a. detail- og restaurationsbranchen, som også inkluderede lederansvar. Men det var åbenbart ikke nok,” fortæller han.

For at øge sine chancer i jobsøgningen startede Mikael Falck helt forfra. Han tog først 10. klasse efterfulgt af en Hf-eksamen for til sidst at søge ind på markedsføringsøkonom-uddannelsen på EASV i Esbjerg.

Uddannelsen sikrede drømmejobbet

Markedsføringsøkonom-uddannelsen er meget praksisnær, og vi arbejdede meget med real life-cases fra de lokale virksomheder, så undervisningen relaterede til virkeligheden hele vejen igennem. Det var lige mig, og nu arbejder jeg med alt det, jeg har lært på uddannelsen. Det har ført mig til det job, jeg har i dag.

Mikael Falck
Dimittend, Markedsføringsøkonom, EASV Esbjerg

Under uddannelsen fik Mikael Falck et studiejob hos Trafikskolen i Esbjerg, som var i en rivende udvikling og havde brug for en, som kunne hjælpe dem med markedsføring. Efter han afsluttede sin uddannelse, blev Mikael Falck tilbudt sit nuværende job som Marketing- og kommunikationsansvarlig hos Trafikskolen.

”Det er lige det job, jeg drømte om. At komme ind i en virksomhed, der ikke tidligere har gjort meget i markedsføring, så jeg har frie tøjler og kan sætte mit eget aftryk,” siger han og fortsætter:

”Jeg sidder med det fulde ansvar for Trafikskolens markedsføring. Det er Facebook- og Google- annoncering, grafisk arbejde med logo, bannere og foldere, marketingkampagner, pressemeddelelser og indhold til vores hjemmeside. Vi sparer mange penge og masser af tid ved at klare det hele selv i stedet for at bruge et eksternt bureau, og det har markedsføringsøkonom-uddannelsen klædt mig rigtigt godt på til.”

Driver egen virksomhed ved siden af fuldtidsjob

Som om studiejobbet hos Trafikskolen ikke var nok ved siden af studiet, var Mikael Falck også en del af Idea House på EASV under sin uddannelse. Idea House er et kontorfælleskab for studerende på EASV, som går rundt med en iværksætter i maven og gerne vil udvikle deres egen virksomhed sideløbende med uddannelsen. Her startede Mikael Falck sin egen virksomhed, 3Deventyr, som han i dag fortsat driver ved siden af sit job hos Trafikskolen.

Under uddannelsen startede jeg min nuværende virksomhed, som producerer forskellige 3D-produkter. Under hele forløbet var jeg tilknyttet en mentor, som løbende hjalp mig med at udvikle min virksomhed. Det gav mig en masse viden inden for marketing og forretningsudvikling, som jeg også kan bruge i mit job hos Trafikskolen. Går man med en drøm om at blive selvstændig, så vil jeg klart anbefale at afprøve muligheden, mens man studerer på EASV.

Mikael Falck
Dimittend, Markedsføringsøkonom, EASV Esbjerg

Giver tilbage til EASV

Som alle andre studerende på EASV’s uddannelser var Mikael Falck 10 uger i praktik i en virksomhed under sin uddannelse. I år har han valgt selv at tage en studerende i praktik hos Trafikskolen.

”Jeg var meget glad for mit praktikforløb, som lærte mig rigtigt meget. Hos Trafikskolen vil vi gerne tilbyde den samme mulighed, og derfor har jeg siden januar haft en praktikant fra markedsføringsøkonom-uddannelsen på EASV. Som praktikant hos os får hun mulighed for at afprøve alt det, hun har lært på uddannelsen, i praksis, samtidig med at jeg prøver at videregive noget af min viden og erfaring til hende. Sidst men ikke mindst er det også min måde at kunne give noget tilbage til EASV, som har givet mig så meget,” fortæller Mikael Falck.