Om os Nyheder
EASV er topscorer blandt de syddanske erhvervsakademier

EASV er topscorer blandt de syddanske erhvervsakademier

04.12.2017

Når det gælder kvaliteten af studiemiljøet, har Erhvervsakademi SydVest (EASV) en klar førerposition blandt erhvervsakademierne i Syddanmark. Det viser en nyligt offentliggjort kendskabsanalyse af samtlige landets akademier. Analysen afslører også et stort behov for at øge det generelle kendskab til akademierne i fællesskab.

Det er ikke uvant med at få ros i sammenligning med andre erhvervsakademier. Tidligere på året kunne EASV med campus i Esbjerg og Sønderborg glæde sig over at have de mest tilfredse studerende blandt samtlige landets erhvervsakademier. Det var sjette år i træk, at akademiets fuldtidsstuderende sendte EASV til tops på den rangliste. Og syvende gang at de studerende på efteruddannelserne gjorde det samme.

EASV er klart det bedste akademi i Sydjylland

Nu viser en ny analyse, at de syd- og sønderjyder, der kender til EASV, har et overordentligt positivt indtryk af akademiet i sammenligning med regionens øvrige erhvervsakademier.

“Vi føler selv i al vestjysk beskedenhed, at vi gør det helt godt,” siger Henrik Larsen, der er rektor på EASV.

Og Henrik Larsen har noget at have det i. Kendskabsanalysen viser blandt andet, at de, der kender til erhvervsakademierne rangerer EASV langt højere end de andre syddanske akademier på udsagn som: “Underviserne er fagligt dygtige og engagerede”, “Undervisningen har et højt fagligt niveau”, “Tilbyder uddannelser med gode jobmuligheder”, ”tilbyder uddannelser, som giver adgang til videreuddannelse” og “Uddannelsesstedet har et bredt udvalg af uddannelser”.

Tættere på studerende og virksomheder

“Siden starten i 2008 er vi vokset med 150 pct., og vi ved, at næsten 90 pct. af vores dimittender går direkte fra vores skolebænk og ud i private erhvervsliv. Det skyldes blandt andet vores nære samarbejde med de syddanske virksomheder og princippet om en meget nærværende undervisning – alt sammen under mottoet “Tættere på”. Derved bidrager vi markant til at sikre kvalificeret arbejdskraft og vækst for virksomhederne i Syddanmark,” vurderer han.

Netop det at sikre både ny viden, vækst og kvalificeret arbejdskraft til syddanske virksomheder er EASV’s fornemste formål. Og det gælder ikke kun akademiets videregående fuldtidsuddannelser.

Efteruddannelser sikrer udvikling og vækst

“Vores efteruddannelser sikrer livslang læring og opkvalificering af medarbejdere i hele Syddanmark. Og det er nødvendigt for både medarbejdere og virksomheder, hvis vi skal bevare konkurrenceevnen,” konstaterer EASV’s bestyrelsesformand Johanne Gregersen.

Udover at være formand for bestyrelsen på EASV er hun også næstformand i den landsdækkende sammenslutning Danske Erhvervsakademier. Og selvom EASV klarer sig godt i kendskabsmålingen i sammenligning med de øvrige akademier, er der stadig plads til forbedring. Ikke kun for EASV, men for hele sektoren, forklarer hun:

“Der er stadig alt for få, der ved, hvad et erhvervsakademi egentlig er og hvilke videregående uddannelser, vi tilbyder. Mange forveksler os for eksempel stadig med en erhvervsskole, selvom vi reelt er et alternativ til universiteterne. Derfor er vi ved at samle erhvervsakademierne i en fælles indsats for at øge kendskabet til akademierne, og en væsentlig del af det handler om at få fortalt, i hvor høj grad vi bidrager til danske virksomheders konkurrencedygtighed og vækst,” mener hun.