Om os Nyheder
EASV kan optage flere studerende i august

EASV kan optage flere studerende i august

28.07.2021

Mens EASV kan melde ”alt udsolgt” på nogle af sine videregående uddannelser, er der stadig gode muligheder for optagelse på andre. Antallet af ansøgere til akademiet er samlet faldet med cirka 8 procent i forhold til 2020, og dermed er der plads til nogle af dem, som måske ikke fik søgt ind i første omgang.

”Vi ærgrer os selvfølgelig over tilbagegangen, men vi kan også se en række logiske årsager til den.”

Sådan er konklusionen fra EASV-rektor Henrik Larsen på resultatet af årets optag på akademiet, der i første omgang kan byde velkommen til 575 nye studerende efter sommerferien. Sidste år var tallet 620.

Årets tal skal blandt andet ses i lyset af, at vi oplevede fremgang i antallet af ansøgere sidste år, hvor der var ekstra stor fokus på, at de unge skulle søge ind på en videregående uddannelse. Mange droppede deres sabbatår, fordi de alligevel ikke kunne rejse og uddannelsesinstitutionerne blev tildelt ekstra studiepladser. Dem mangler vi i år.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Alt udsolgt på IT-uddannelser

Den mangel slår blandt andet igennem på akademiets forskellige IT-uddannelser i Esbjerg og Sønderborg, hvor alle studiepladser er besat. Også andre uddannelser som finansøkonom og den nye onlineuddannelse til markedsføringsøkonom er populære, mens det ligger lidt tungere søgningen til flere af de tekniske uddannelser.

”Det handler primært om, at mange af de studerende på vores tekniske uddannelser kommer fra et job i brancher, der har rygende travlt. Hvis man for eksempel arbejder som elektriker, så er det ikke nemt at rive et par år ud af kalenderen til at videreuddanne sig til eksempelvis elinstallatør lige nu. Det betyder, at vi skal blive endnu bedre til også at gøre de tekniske uddannelser mere attraktive for ansøgere med en studentereksamen,” siger Henrik Larsen.

Han påpeger også, at den generelle demografiske udvikling nu rammer uddannelsesinstitutioner som EASV.

”Ungdomsårgangene bliver ganske enkelt mindre, og dermed bliver vores målgruppe det også,” siger Henrik Larsen.

Se ledige pladser fra 28. juli

Rektoren er dog ikke i tvivl om, at der nok skal være flere nye studerende på EASV efter sommerferien end de 575, der allerede nu er optaget. Der er yderligere pladser på mange af akademiets uddannelser, og det gælder både på campus i Esbjerg og Sønderborg. De ledige pladser bliver offentliggjort på easv.dk den 28. juli, og herefter er der en ny mulighed for at søge ind.

Så hvis man ikke har fået søgt i første omgang, eller man måske har fået afslag på en anden uddannelse og er på jagt efter et godt alternativ, så gælder det om at holde øje med hjemmesiden.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Se hvilke af EASVs uddannelser som fortsat har ledige pladser her.