Om os Nyheder
EASV studerende fik sin drømmepraktikplads

EASV studerende fik sin drømmepraktikplads

27.09.2018

22 årige Cecilie Rose læser til serviceøkonom på EASV i Esbjerg. På hendes 3. semester valgte hun at tage sit praktikforløb hos Billund Airport. En virksomhed som hun selv karakteriserer som drømmepraktikpladsen.

Én af årets travleste perioder

Billund Airport beskæftiger i alt 1.600 – 1.700 medarbejdere og er Vestdanmarks største lufthavn med flest internationale afgange årligt. Cecilies praktikophold løb henover sommerferien fra den 4. juni til og med den 30. august, hvilket vil sige i én af lufthavnens allertravleste perioder. Men det faktum at der har været nok at tage fat i under hele praktikken har blot gjort praktikforløbet endnu mere spændende og lærerigt, fortæller Cecilie.

Under praktikopholdet var Cecilie primært tilknyttet lufthavnens passagerafdeling som er den afdeling der bl.a. hjælper de rejsende i check-in-området og i gaten. Dog fik Cecilie ligeledes mulighed for at prøve kræfter med nogle af lufthavnens øvrige afdelinger lige fra Marketing, HR og Ledelse til Marshalls og Trafikkontoret som er de to afdelinger der har kontakt med flyene, når de befinder sig i Billund Airport. ”På den måde kunne jeg få lov til at få et indblik i alle de mange elementer, som en lufthavn består af, hvilket har været utrolig spændende”; fortæller Cecilie.

Kommunikation i fokus

I en virksomhed som Billund Lufthavn hvor man som medarbejder er i kontakt med mange rejsende i løbet af en dag er servicen virkelig i fokus, og derfor har Cecilies kommunikationsevner udviklet sig under praktikforløbet: ”Mine kommunikationsevner er klart det, som har udviklet sig mest igennem mit praktikophold. Specielt fordi jeg mange gange har stået overfor utilfredse passagerer, som jeg har skulle håndtere og hjælpe på bedst mulig vis. Dette har til tider været en stor udfordring, men efter min praktik kan jeg se, at det er her, hvor mine evner har rykket sig mest”.

Billund Airport var drømmepraktikpladsen

”EASV har op til min praktik hjulpet mig meget. Først og fremmest i forhold til hvordan man skriver en god ansøgning”, fortæller Cecilie. Billund Airport var for Cecilie drømmepraktikpladsen og var derfor den første virksomhed som hun sendte en ansøgning til.

”Inden jeg søgte var jeg dog meget i tvivl og usikker på om en så stor virksomhed som Billund Airport, med så meget sikkerhed ville tage imod en praktikant som mig, men jeg valgte at tage chancen, og det gav heldigvis pote”,

Cecilie Rose
Studerende på serviceøkonomuddannelsen

Cecilie vil helt klart opfordre andre studerende, som står overfor at finde et fremtidig praktiksted, til at gå målrettet efter den eller de virksomheder som er deres drømmepraktikplads.

Hvis du vil arbejde inden for servicebranchen og synes serviceøkonomuddannelsen lyder spændende, så kan du læse meget mere om uddannelsen her.