Om os Nyheder
EASV studerende fløjter op til Esbjergs nye sportsbar

EASV studerende fløjter op til Esbjergs nye sportsbar

28.05.2018

Når Esbjergs nye sports- og gastrobar, HomeRun, åbner på den 5. juni, bliver det med EASV-studerende Cindy Schlüter som leder. Og ikke nok med det. Faktisk har hun sammen med tre medstuderende fra Erhvervsakademi SydVests serviceøkonomuddannelse fået idéen til baren for ganske få måneder siden.

Der behøver ikke være langt fra idé til handling. Først på året annoncerede ejeren af Posthuset i Esbjerg, Jesper Nielsen, at der skulle ske noget nyt på den midterste etage i restaurant-komplekset. Samtidig sad fire serviceøkonom-studerende på EASV og arbejdede med deres eksamen i forretningsudvikling.

Fra eksamensopgave til virkelighed

Og nu, ganske få måneder senere bliver deres idé til virkelighed i form af sports- og gastrobaren HomeRun, der meget passende åbner på Fars Dag, den 5. juni.

“Vi så på LinkedIn, at Jesper søgte et nyt koncept til lokalerne, der på det tidspunkt blev brugt til natklub. Vi arbejdede med et koncept for en sportsbar inspireret af en studietur til Gent i Belgien, og så var der en i gruppen der sagde: Skal vi ikke gøre noget her?” fortæller Cindy Schlüter.

Sammen med en af studiekammeraterne bookede hun et møde med Jesper Nielsen, og så gik det stærkt. Efter et par møder var der kun Cindy Schlüter tilbage fra gruppen, som havde lyst til at arbejde videre med projektet, men det var ikke fordi, idéen var dårlig.

Fra studerende til chef

Den var derimod så god, at Jesper Nielsen, der havde tænkt i samme baner, slog til og ansatte Cindy Schlüter til at gøre idéen til virkelighed. Og det vel at mærke samtidig med, at hun skal forberede sin hovedopgave og afsluttende eksamen, som først ligger to uger efter åbningen af HomeRun. Men muligheden var så attraktiv, at hun ikke kunne sige nej, selvom hun samtidig skal gøre sin uddannelse færdig som serviceøkonom.

“Jeg har fået fuldstændig frie tøjler med hensyn til indretning, ansættelse af personale osv., og så bliver jeg bestyrer af baren. Jesper lægger meget vægt på, at vi er partnere i projektet, selvom jeg egentlig er ansat af ham. Vi ser begge HomeRun som mit sted,” fortæller Cindy Schlüter med en vis stolthed i stemmen.

Mere end en sportsbar

Sportsdelen af HomeRun-konceptet dækker over en række aktiviteter som pool, bordfodbold, dart og beer-pong og selvfølgelig masser af skærme til at vise forskellige sportsbegivenheder. Gastrodelen består i lækre snacks og småretter som sliders, hotdogs, tacos og små salater.

“Dermed bliver vi mere end en sportsbar, fordi vi også har fokus på lækker mad i portioner, der er til at spise, og til priser der er til at betale,” siger Cindy Schlüter, der har en baggrund som tjener, før hun blev optaget på EASV’s serviceøkonomuddannelse.

Historien passer til EASV

På EASV glæder rektor Henrik Larsen sig over historien. Dels fordi han selv er meget sportsinteresseret, og dels fordi det er endnu en af akademiets studerende, der går direkte fra uddannelse i job. Og så ikke mindst fordi historien illustrerer EASV’s ambition om at være tættere på erhvervslivet og den virkelige verden uden for akademiet.

“Vi gør rigtig meget ud af at samarbejde med virksomhederne i vores del af Danmark. Det gælder både her i Esbjerg og på EASV i Sønderborg. Derfor er det selvfølgelig fantastisk at opleve, når de ambitioner bliver opfyldt i den grad, som tilfældet er med Cindy Schlüter og HomeRun sports- og gastrobar,” siger Henrik Larsen, der også har planer om selv at kigge forbi baren, når den er åbnet.

HomeRun åbner på Fars Dag den 5. juni. To uger senere skal Cindy Schlüter forsvare sin hovedopgave, inden hun kan kalde sig serviceøkonom.