Om os Nyheder
EASV-uddannelse sætter rekord

EASV-uddannelse sætter rekord

31.08.2018

Rekordmange har i år søgt ind på uddannelsen som finansøkonom på Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg. Derfor kunne klyngechef Jonas Lorentsen onsdag byde velkommen til i alt 84 nye studerende og samtidig glæde sig over, at uddannelsen for første gang nogensinde har hele 3 hold.

De kan godt begynde at glæde sig hos pengeinstitutter, ejendomsmæglere og økonomiafdelinger i Esbjerg og omegn. Om to år vil der være rekordmange færdiguddannede finansøkonomer fra EASV at vælge imellem, og allerede et halvt år inden da er der mulighed for at se de kommende kandidater an, når de studerende skal have en praktikplads på uddannelsens fjerde semester.

Flere studerende giver bedre vilkår

Klyngechef Jonas Lorentsen fra EASV glæder sig over det høje antal kvalificerede ansøgere, fordi akademiet dermed for første gang nogensinde har startet tre hold op på uddannelsen.

“Vi har tidligere vaklet lige på kanten, men er altid endt med 2 store hold på omkring 35 studerende. De 84 studerende i år fordelt på tre hold giver en mere optimal fordeling med knap så mange på hvert hold. Det betyder, at vi kan være endnu tættere på hver enkelt studerende, og vi vil formentlig også få lettere ved at fastholde endnu flere af dem hele vejen igennem uddannelsen,” vurderer han.

Mange tidligere studerende i job

Jonas Lorentsen fortæller, at der historisk set altid har været god søgning til netop finansøkonom-uddannelsen, hvilket ikke gør antallet på 84 nye studerende i år mindre imponerende:

“Det er svært at sige, hvad der lige gør, at søgningen er endnu bedre i år. Den generelle højkonjunktur i samfundet har formentlig noget at sige, og så kan jeg jo konstatere, at de studerende i meget høj grad kommer i job, når de er færdige med uddannelsen. Jeg møder tidligere studerende hos banker, ejendomsmæglere, forsikringsselskaber, revisionsfirmaer og i lokale virksomheders økonomiafdelinger. De er også med til at fortælle historien om, at det er en god uddannelse med mange forskellige job- og fremtidsmuligheder,” siger han.

Nye job- og praktikpladser på vej

Ifølge klyngechefen er der også flere nye jobmuligheder på vej hos blandt andre kommuner og hos SKAT, der har et enormt behov for nye medarbejdere i de kommende år. “Det behov vil vi selvfølgelig også gerne hjælpe med at dække,” understreger han.

De nye studerende skal da heller ikke frygte for mangel på praktikpladser, selvom de har flere medstuderende i år end tidligere. Områdets virksomheder står på spring for at få praktikanter fra uddannelsen, og de bruger praktikken til at se de studerende an. Mange ender med at få fast job samme sted, som de har været i praktik.

De studerende er kommet godt i gang med uddannelsen, fortæller Jonas Lorentsen:
“Der er selvfølgelig masser af tal og økonomi i uddannelsen, men det handler også om at præstere. Derfor har de allerede torsdag fået en gruppeopgave, som de skal præsentere fredag, og det virker til, at de allerede arbejder ihærdigt”, siger han.