Om os Nyheder
EASV’er vinder international innovations-konkurrence

EASV’er vinder international innovations-konkurrence

30.11.2021

Sammen med godt 40 medstuderende fra EASV deltog André Sebastian Schou for nylig i en innovations-konkurrence i Gent i Belgien. Sammen med sin gruppe af belgiske studerende vandt han førstepræmien for en idé, der kan bidrage til FN’s Verdensmål nr. 7: Bæredygtig Energi.

Forestil dig, at du producerer energi, når du går. Det var, hvad en gruppe bestående af studerende fra Artevelde University of Applied Science i Gent i Belgien og danske André Sebastian Schou fra EASV i Esbjerg gjorde, da de sammen med 170 andre studerende fra de to uddannelsesinstitutioner for nylig deltog i Global Entrepreneurship Week på det belgiske universitet.

International inspiration

André Sebastian Schou, der er i gang med 1. semester på uddannelsen til markedsføringsøkonom på EASV, deltog sammen med godt 40 andre EASV-studerende i den internationale innovationsuge i Belgien. De studerende skulle i grupper arbejde med forslag til løsninger på nogle af verdens store udfordringer med udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål for Bæredygtig Udvikling.

”Vi havde valgt at arbejde med Verdensmål nr. 7 om bæredygtig energi, og så blev vi sat sammen med belgiske studerende, som havde valgt det samme,” fortæller André Sebastian Schou.

 

Det gav en masse diversitet og anderledes inspiration at arbejde sammen med studerende fra et andet land på den måde. I Belgien giver det f.eks. umiddelbart mening at tænke i vandenergi, fordi de har masser af floder. I Danmark derimod tænker vi meget på vind, når vi snakker bæredygtig energi, men i Belgien er der stort set ingen vindmøller.

André Sebastian Schou
Studerende, markedsføringsøkonom, EASV

Fliser kan producere strøm

Hans gruppe endte da også med en idé, som hverken har noget med vand eller vind at gøre.

Vi konstruerede en prototype og lavede beregninger på en ny slags belægning, som genererer energi, når man træder på den. Sekskantede fliser, der ligger på en membran, og som derfor giver sig en lille smule, når man træder på dem. Trykket er nok til at presse en magnet ned gennem en spole, der sidder under flisen, og det genererer strøm.

André Sebastian Schou
Studerende, markedsføringsøkonom, EASV

Gruppen lavede også en beregning på både investering og afkast af løsningen, og det gjorde absolut ikke idéen dårligere, forklarer han:

”Hvis man lagde fliserne ved banegården i Gent, hvor der dagligt går 50.000 mennesker, ville en investering på 600.000 Euro i anlæg og vedligehold gennem 10 år give en samlet energiproduktion til en værdi af 1,5 mio. euro. Dermed ville investeringen være betalt tilbage i løbet af 5-7 år. Til sammenligning regner man f.eks. med en tilbagebetalingstid på 10 år for solceller.”

André Sebastian Schou har siden konkurrencen været i kontakt med en af de belgiske studerende fra gruppen, som forsøger at arbejde videre med idéen.