Om os Nyheder
Efterspurgt
EASV-uddannelse sætter ny rekord

Efterspurgt
EASV-uddannelse sætter ny rekord

05.07.2021

Der er rift om de finansøkonomer, der bliver uddannet på EASV, og særligt på akademiets campus i Sønderborg strømmer de studerende til. Uddannelsen giver masser af muligheder, fortæller en af de studerende, der netop er dimitteret.

Virksomhederne har for alvor fået øje på de finansøkonomer, som EASV uddanner stadigt flere af. I år satte EASV i Sønderborg rekord, da 32 studerende dimitterede fra den toårige videregående uddannelse, og i modsætning til tidligere er det langt fra kun banker, der ønsker at ansætte dem.

Efterspørgslen på finansøkonomerne er steget, og nu får de også job hos revisorer og ejendomsmæglere og i større virksomheders økonomiafdelinger.

Jesper M. Axelsen
Campuschef, EASV Sønderborg

Uddannelse med mange muligheder

Netop de mange forskellige muligheder var noget af det, der tiltrak Thomas Clausen. Han har lige afsluttet uddannelsen med et 12-tal. Efter 7 år i forsvaret, herunder en udsendelse til Irak, havde han sparet op til to års civil uddannelse med løn.

Jeg ville gerne finde en videregående uddannelse i Sønderborg, hvor min kæreste netop havde fået job på sygehuset. Derfor var EASV en oplagt mulighed, og jeg kunne se, at uddannelsen til finansøkonom ville give mig rigtig mange forskellige muligheder.

Thomas Clausen
Dimittend, finansøkonom, EASV Sønderborg

Overgangen fra fast arbejde i forsvaret til en civil uddannelse var ikke uden udfordringer, men Thomas Clausen ser tilbage på tiden på EASV som en god oplevelse.

“Udover at det var en anden verden end den, jeg kom fra, skulle jeg også vænne mig til at være en af de ældre i klassen. Men jeg fandt sammen med andre, der ligesom jeg kom med en vis erfaring, og det fungerede rigtig godt. Og så var der også nogle rigtig gode undervisere på uddannelsen,” siger den 29-årige tidligere oversergent.

Vekslede praktikken til et fast job

Thomas Clausen har, som de fleste andre, savnet den fysiske undervisning og kontakt med sine medstuderende under coronaen. Men selvom han en gang imellem har skullet hanke op i sig selv for at finde motivationen, lykkedes det både at afslutte uddannelsen på fornemste vis og sikre sig en rigtig god praktikplads undervejs. En plads, der nu er blevet vekslet til et fast job.

Jeg var så heldig at komme i praktik hos Sydbank her i Sønderborg i begyndelsen af året, og det gik så godt, at de tilbød mig en fast stilling som trainee, når jeg var færdig på EASV.

Thomas Clausen
Dimittend, finansøkonom, EASV Sønderborg

Han vil heller ikke afvise, at han på et senere tidspunkt vil læse videre, men foreløbig kan han nyde tre ugers sommerferie med familien, inden jobbet kalder.

Corona ingen hindring

Coronakrisen gav også anledning til bekymringer hos campuschef Jesper Axelsen, der også selv underviser på finansøkonom-uddannelsen.

Da vi stod med det her hold midt under Coronaen, var vi spændte på, om der var praktikpladser til alle. Men det var der, og mange er også allerede kommet i job efterfølgende.

Jesper M. Axelsen
Campuschef, EASV Sønderborg

Udover de 32 finansøkonomer på EASV i Sønderborg, er 48 netop dimitteret fra den samme uddannelse på EASV’s anden campus i Esbjerg.

Om uddannelsen

Uddannelsen til finansøkonom er en to-årig uddannelsen som giver dig viden om økonomi og kompetencer til at arbejde med rådgivning, revision, finansiering, forsikring, ejendomshandel og ejendomsadministration. Gennem uddannelsen får du viden om alle aspekter af det finansielle marked, fra kundens privatøkonomi til samfundsøkonomi, udenrigshandel og prisdannelse.

Læs mere om uddannelsen her.