Om os Nyheder
Eksportvirksomheder bør bruge internationale studerende

Eksportvirksomheder bør bruge internationale studerende

09.03.2021

Internationale studerende fra EASV er en fast del af Real Safety i Esbjerg. Siden han etablerede virksomheden i 2005, har Torben Farup haft adskillige udenlandske praktikanter fra akademiets videregående uddannelser, og flere er også blevet ansat efter endt uddannelse. Han opfordrer enhver virksomhed med eksport til at gøre det samme.

Torben Farup blev med egne ord ”nærmest blæst bagover”, da han første gang valgte at tage en international studerende fra EASV i praktik. Siden har EASV-studerende fra både Ungarn, Italien og Spanien været omkring hans virksomhed Real Safety i Esbjerg, der leverer skridsikre belægninger til både offshore- og onshore-industrier. Flere af de studerende har endda fået fast job efter uddannelsen.

De kommer med en helt anden bredere tilgang til opgaverne. Vi danskere er meget forankrede her i Esbjerg og Sydjylland, men de internationale studerende tænker bredere og ser automatisk muligheder i hele Europa. Det er som om, de har en mere kommerciel tilgang til både kommunikationen og opgaverne, og så er de generelt meget servicemindede.

Torben Farup
Founder og CEO, Real Safety

En berigelse for virksomheden

Han har naturligvis også gode erfaringer med danske praktikanter og ansatte, men i en eksportvirksomhed som Real Safety bidrager de internationale studerende med en ekstra dimension, vurderer han.

”Vi har haft stor glæde af muligheden for at prøve dem af i en praktikperiode, og derfor er det også ofte endt med en fastansættelse efter uddannelsen. De kommer med en entusiasme og nogle kompetencer, som virkelig er en berigelse for virksomheden.”

Ifølge Torben Farup har Real Safety haft tilknyttet otte internationale praktikanter gennem tiden, og halvdelen af dem har efterfølgende fået fast job i virksomheden. Han opfordrer andre virksomheder med eksport til at benytte sig af muligheden for at rekruttere både praktikanter og arbejdskraft blandt de internationale studerende.

Vores samfund er et skønt, men meget lille, hjørne af verden. Vi har brug for unge mennesker, der kommer med en anden baggrund og andre forudsætninger, end dem vi selv har tilegnet os.

Torben Farup
Founder og CEO, Real Safety

Mange internationale studerende bliver i Danmark

Der er fokus på danske uddannelsesinstitutioners optag af internationale studerende i denne tid. Kritikere mener, at de studerende ofte kun kommer til Danmark for at få en gratis uddannelse, ovenikøbet på SU, for så at rejse hjem igen og tage deres kompetencer med sig. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser imidlertid at cirka 20 pct. får job i en dansk virksomhed efter uddannelsen.

Der er ingen tvivl, at Real Safety er med til at trække andelen af internationale studerende, der bliver i Danmark og bidrager til arbejdsmarkedet og samfundet, betydeligt op. Og det bliver vi ved med.

Torben Farup
Founder og CEO, Real Safety