Om os Nyheder
Elitesportsudøvere kombinerer sport med uddannelse og styrker sig til fremtiden

Elitesportsudøvere kombinerer sport med uddannelse og styrker sig til fremtiden

21.09.2018

Erhvervsakademi SydVest har juli 2018 indgået endnu et Uddannelsespartnerskab - denne gang med SønderjyskE Herrehåndbold. Fokus er at give elitesportsudøvere mulighed for at kombinere en videregående uddannelse med deres sport på topplan.

I øjeblikket læser tre af håndboldspillerne fra SønderjyskE på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg. Der er tale om målmand Kristian Dahl Pedersen, der læser på 3. semester til byggekoordinator. Højre fløj Christian Jensen, der læser på 3. semester til finansøkonom. Senest er det den svenske målmand Henrik Nordlander kommet til som læser til markedsføringsøkonom på 1. semester.

Henrik Nordlander fortæller om, hvorfor han har valgt at studere samtidig med sin sportskarriere: “Jeg valgte at starte på markedsføringsøkonomstudiet for at læse en bred uddannelse med flere forskellige muligheder i en civil karriere, som kommer efter håndbold på topplan”.

Som en del af uddannelsessamarbejdet tilbyder Erhvervsakademi SydVest at tage en personlig samtale med spillere og kærester, der ønsker mere viden om uddannelsesmulighederne. Det er her ikke kun tale om mulighederne hos Erhvervsakademi SydVest, men generelt om de uddannelser, der vil være bedst for den enkelte.

Det er ikke så nemt at kombinere en håndboldkarriere med studier, men efter at have talt med Peter Schroll fra Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg om denne mulighed på EASV, synes jeg det var en god ide at investere min fritid fra håndbold på studiet.

Henrik Nordlander
Markedsføringsøkonom og håndboldspiller ved SønderjyskE Håndbold

Der vil efter 1 års studie på Erhvervsakademi SydVest være mulighed for overflyttelse til andre akademier, hvis sportskarrieren skulle fortsætte andet steds. Alle korte videregående uddannelser på Erhvervsakademi SydVest giver mulighed for at overbygning med en professionsbachelor der tager 1,5 år og som ligeledes kan læses på Erhvervsakademi SydVest. Flere uddannelser giver også merit til at fortsætte på universitetet direkte bagefter, hvis den studerende ønsker dette. Henrik Nordlander kommenterer dette: “Jeg håber og tror, at jeg kommer til at få en god og bred uddannelse, som jeg kan bruge i eventuelle videre studier og i mit kommende arbejdsliv!”

Drømmer du også om at kombinere din elitesport med et fleksibelt og fremtidsorienteret studie, så er du velkommen til at kontakte Peter Schroll (Sønderborg) på 41775794 eller  ps@easv.dk eller Mathias Lenholdt (Esbjerg) på 4177 5740 eller mle@easv.dk.