Om os Nyheder
Entreprenør udfordrede
EASV-studerende

Entreprenør udfordrede
EASV-studerende

14.11.2018

I 2 dage arbejdede 71 studerende fra Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg med udfordringer fra den virkelige verden. Det var virksomheden Stürup, en afdeling i den landsdækkende entreprenørvirksomhed, Arkil, der havde stillet udfordringerne, og Stürup fik flere konkrete idéer at arbejde videre med i udviklingen af virksomheden.

“Tættere på erhvervslivet” lyder én af parolerne på Erhvervsakademi SydVest, og det har en gruppe studerende fra akademiet i den grad netop været. De 71 studerende fra forskellige af akademiets uddannelser har deltaget i en såkaldt innovationscamp, i samarbejde med Stürup, en afdeling i en af Danmarks største entreprenørvirksomheder, Arkil.

Et anderledes syn på virksomheden

Formålet for os var at få nogen til at se på vores virksomhed udefra og komme med indspark til, hvordan vi måske kan gøre nogle ting, anderledes og bedre,” fortæller afdelingschef Tommy Vestergaard Pedersen fra Stürup, der blandt arbejder med kloakker, byggemodning og andre anlægsopgaver.
Vi er en meget driftsorienteret virksomhed, og i vores hverdag er der sjældent tid til at stoppe op og tænke over, hvordan vi egentlig gør tingene, og om vi kunne gøre noget på en anden måde,” fortsætter han.

Sammen med sine projektchefer havde han stillet 8 konkrete udfordringer, som de 71 studerende kunne vælge at arbejde med i de 2 dage, innovationscampen varede, for eksempel:
“Hvordan mener du, Stürup kan skabe interesse for virksomheden, så flere unge vælger en erhvervsuddannelse?” og: “Hvad er vores udfordringer for et succesfuldt projekt?”

Stürup arbejder videre med idéerne

De studerende, der læser alt fra byggetekniker, produktionsteknolog og driftsteknolog til it-installatør og teknisk manager offshore, arbejdede sammen med deltagere på EASV’s talentprogram, og der kom flere forslag, som Stürup nu vil arbejde videre med, fortæller Tommy Vestergaard Pedersen.

Jeg har givet de input, vi har fået fra de studerende, videre til vores forretningsudviklere, og så må vi se, hvad der videre kommer til at ske,” siger han.

Som eksempel nævner han et forslag til en app, som samkører en kemidatabase med de enkelte medarbejderes profil og certificeringer. Derved vil en medarbejder f.eks. kunne logge ind på app’en, og via en simpel farvekode kunne se, om hun eller han må håndtere konkrete kemikalier.

Måske flere camps i fremtiden

Innovationscampen kom i stand via én af de ansatte hos Stürup, der lige nu læser til bygningskonstruktør på EASV. Og det kan meget vel tænkes, at der kommer flere camps i fremtiden, siger Tommy Vestergaard Pedersen:
Vi gør det i hvert fald gerne igen. Det har både givet os noget at snakke om, noget at tænke over og – ikke mindst – noget at arbejde videre med,” siger han.

Tommy Vestergaard Pedersen skriftlige tilbagemelding til EASV efter campen var da også overvældende positiv. Han skrev blandt andet:

Vi har fået så mange indtryk og oplevelser af en flok ”unge” energiske studerende. På ganske få timer har de formået at identificere de problemer, de er blevet stillet overfor, samt på fornemste vis at komme med nogle rigtig fornemme og kreative løsningsforslag i en branche uden for deres studieretning/valg. For os har det endvidere været spændende, at observere hvordan de forskellige studieretninger og ikke mindst årgangene har haft forskellige tilgange til løsningerne.”