Om os Nyheder
Esbjergs borgmester glæder sig over international anerkendelse af EASV’s MBA-uddannelse

Esbjergs borgmester glæder sig over international anerkendelse af EASV’s MBA-uddannelse

23.04.2021

Den internationale akkreditering af EASVs MBA-uddannelse i havvind, Offshore Wind Energy MBA, glæder både Esbjergs borgmester og akademiets rektor. Uddannelsen er udviklet af EASV i samarbejde med bl.a. Hochschule Bremerhaven og førende industrigiganter som Vattenfall, Ørsted, Siemens Gamesa og Semco Maritime.

Den internationale blåstempling af masteruddannelsen i havvind, som EASV i Esbjerg tilbyder i samarbejde med Hochschule Bremerhaven og Energy Cluster Denmark, er et godt rygstød til Esbjergs ambition om at markere sig endnu stærkere i den grønne omstilling, vurderer kommunens borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

Et stærkt tiltag for Esbjerg

Offshore Wind Energy MBA, som uddannelsen hedder, er et dansk-tysk samarbejde og er udviklet i samarbejde med nogle af de førende vindvirksomheder i Nordsø-regionen. Det er f.eks. Vattenfall, Ørsted, Siemens Gamesa, Hempel, Energi Danmark og Semco Maritime. Samarbejdet og uddannelsen glæder blandt andre Esbjergs Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

”Udviklingen af en ny lederuddannelse inden for vindindustrien er et stærkt tiltag, og det er selvfølgelig oplagt, at den ligger her i Esbjerg, hvor vi i forvejen er førende inden for havvind. Det giver vores lokale virksomheder mulighed for at trække på specialiserede kræfter,” siger han.

Borgmesteren glæder sig desuden over, at akkrediteringsbureauet AQAS nu har tildelt offshore Wind Energy MBA en international akkreditering.

 

Den europæiske og internationale anerkendelse af uddannelsen styrker mulighederne for, at vi i Esbjerg Kommune kan markere os endnu stærkere i den grønne omstilling, som er et af vores vigtigste strategiske pejlemærker.

Jesper Frost Rasmussen
Borgmester, Esbjerg Kommune

En del af transformationen fra olie til vind

Det er EASV’s første uddannelse på masterniveau, og også rektor på EASV, Henrik Larsen, er stolt af den internationale anerkendelse.

Vores DNA som videregående uddannelsesinstitution er at være en del af virkeligheden, og virkeligheden er, at Esbjerg er ved at transformere sig fra oliehovedstad til et internationalt kraftcenter for vindenergi. På EASV vil vi medvirke til den transformation sammen med virksomhederne ved at skabe relevante uddannelser på højt niveau, og det er Offshore Wind Energy MBA et lysende eksempel på.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Henrik Larsen fremhæver desuden, at der i modsætning til traditionelle MBA-uddannelser er tale om små hold med maksimalt 15 deltagere pr. modul for at sikre et optimalt læringsmiljø på uddannelsen.

Semco Maritime i Esbjerg er en af de virksomheder, der har deltaget i udviklingen af uddannelsen. Her mener Vice President Jacob Øbo Sørensen, der også sidder i MBA’ens advisory Board, at uddannelsens høje niveau har stor værdi for vindindustrien i hele Nordsø-regionen:

”Akkrediteringen bekræfter et stærkt akademisk niveau, og engagementet fra industrien sikrer, at teorien også forankres i det praksisnære. Det bringer for alvor værdi,” siger han.

Undervisningen på Offshore Wind Energy MBA foregår udover EASV på både uddannelsesinstitutioner og virksomheder i Danmark, Tyskland, Holland og Belgien.