Om os Nyheder
Flere vil studere på EASV i Sønderborg

Flere vil studere på EASV i Sønderborg

05.07.2019

Der bliver trængsel på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg til efteråret. Fredag stod det klart, at antallet af ansøgere til akademiets videregående uddannelser er steget med over 17 pct. i forhold til sidste år. Tallet er samtidig det højeste, siden der blev lagt begrænsninger på, hvor mange studerende, erhvervsakademierne må optage.

Det var en glad rektor for Erhvervsakademi SydVest, der fredag før ferien modtog de endelig tal på, hvor mange unge der har søgt ind på akademiets videregående uddannelser i Sønderborg. Optællingen fra Undervisningsministeriet endte på 220. Det er 33 flere end sidste år og dermed en flot stigning på mere 17 pct.

Liv i byen og hænder til virksomhederne
Det høje antal ansøgninger er godt nyt både for akademiet og for Sønderborg, fortæller Henrik Larsen:

“Vi ved, at de studerende på vores uddannelser betyder meget for Sønderborg og for hele området. Dels fordi de er en aktiv del af byens daglige liv, dels fordi vi uddanner dem til at træde direkte ud i de lokale virksomheder, der har hårdt brug for kvalificeret arbejdskraft i disse år,” siger han.

Henrik Larsen tilføjer, at EASV’s vækst i Sønderborg er et dejligt bevis på, at videregående uddannelser kan trives og udvikle sig, også uden for de større byer.

Langt de fleste virksomheder i Vest-, Syd- og Sønderjylland har forrygende travlt i disse år, og derfor er det afgørende for dem at have adgang til kvalificeret arbejdskraft. Det kan være svært for virksomhederne at tiltrække medarbejdere fra de større byer, og derfor er vi stolte af, at vi kan uddanne arbejdskraften der, hvor der i høj grad er brug for den

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Rekordmange ansøgere til flere uddannelser
Som et godt eksempel nævner han Byggekoordinatoruddannelsen, som akademiet har samarbejdet tæt med det lokale erhvervsliv omkring. Her er antallet af ansøgere i år landet på 20, hvilket næsten er en tre-dobling i forhold til sidste år.

Også Finansøkonomuddannelsen sætter rekord i år med 47 ansøgere mod 37 sidste år, hvilket i øvrigt også var en rekord. Det betyder, at der efter sommerferien vil blive oprettet to hold med finansøkonomer på akademiet i Sønderborg.

En anelse malurt i bægeret
Umiddelbart er der ikke meget, der kan lægge en dæmper på rektorens begejstring, men lidt er der dog.

“På vores it-uddannelser, Datamatiker og Multimediedesigner ser det ud til, at der er flere ansøgere, end vi har lov til at optage på grund af den såkaldte dimensionering,” fortæller han. Dimensioneringen er et lovbestemt loft over, hvor mange studerende erhvervsakademierne på optage på bestemte uddannelser.

“Det er ærgerligt at afvise unge mennesker, som brændende ønsker at komme ind på deres drømmeuddannelse, og som virksomhederne i vores område oven i købet skriger efter. Især når vi godt kunne optage og uddanne dem, men ikke må,” konstaterer Henrik Larsen.

Den eneste uddannelse, der har modtaget for få ansøgninger til at blive oprettet i det kommende studieår, er Serviceøkonomuddannelsen.

Det samlede antal ansøgninger til EASV i Sønderborg er det højeste, siden dimensioneringen blev indført.