Om os Nyheder
Forskellige baggrunde giver godt studiemiljø

Forskellige baggrunde giver godt studiemiljø

10.08.2020

Efter tre år som VVS’er vidste Dennis Sørensen, at han gerne i højere grad ville være med, hvor beslutningerne bliver taget. Derfor tog han uddannelsen som byggekoordinator på EASV i Esbjerg, og nu er han projektleder ved virksomheden Vand Schmidt i Kolding.

Dennis Sørensen er udannet VVS’er, men efter tre år med værktøj i hænderne stod det klart for ham, at han gerne ville være med til at svinge taktstokken i stedet for.

“Som VVS’er var jeg også med på byggemøder i ny og næ. Jeg vidste, at jeg var i den rigtige branche, men lige så stille kunne jeg mærke, at jeg gerne ville være mere med der, hvor beslutningerne bliver taget og have større indflydelse på projekterne,” fortæller han.

Godt samarbejde på uddannelsen

Derfor søgte han ind på byggekoordinator-uddannelsen på EASV. Og selvom det var hårdt at komme tilbage på skolebænken, har Dennis Sørensen på ingen måde fortrudt.

Jeg har været godt tilfreds med underviserne, og så har det fungeret rigtig godt, at studere sammen med andre med forskellig baggrund. Vi kunne bruge hinanden hver dag i løbet af uddannelsen. Os med en håndværksmæssig baggrund kom med en god praktisk og byggeteknisk viden, og vores medstuderende med gymnasie-baggrund var stærke til det boglige og til it.

Dennis Sørensen
Projektleder ved Vand Schmidt i Kolding og tidligere studerende på Byggekoordinator

Klædt på til at tage beslutninger

Få måneder efter uddannelsen fik Dennis Sørensen job som projektleder ved virksomheden Vand Schmidt i Kolding. Her arbejder han blandt andet med vandværker og vandboringer, og selvom han er tidligere VVS’er, har det været lidt som at starte i lære igen, forklarer han.

“Jeg arbejder meget med dokumentation og kvalitetssikring og rigtig meget med kommunikation. Uddannelsen har klædt mig godt på til at tage beslutninger, når jeg står midt i et projekt, og det hjælper selvfølgelig også, at jeg kender de situationer, håndværkerne står i. Så er det interessant, når man samtidig har lært noget om, hvorfor forskellige mennesker og faggrupper handler og reagerer, som de gør. Det ved man ikke nødvendigvis som håndværker,” siger Dennis Sørensen.

Om uddannelsen

På byggekoordinator-uddannelsen specialiserer du dig inden for byggeri, bæredygtighed og business og bliver klædt på til at gøre byggeriet mere effektivt.

Uddannelsen tager to år, og derefter kan du få job i bygge- og anlægsbranchen, på tegnestuer, i offentlige virksomheder eller i entreprenørbranchen. Du vil kunne assistere projektlederen på store byggesager og selv fungere som projektleder på mindre byggesager og entrepriser.

Vil du læse til byggekoordinator ligesom Dennis, så kan du nå det endnu. EASV har fortsat ledige studiepladser på byggekoordinator-uddannelsen i både Esbjerg og Sønderborg med opstart ultimo august.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.