Om os Nyheder
Fra chefstol til skolebænk og en helt ny karriere

Fra chefstol til skolebænk og en helt ny karriere

29.06.2021

Selvom bygningskonstruktør-uddannelsen tiltrækker studerende med vidt forskellig baggrund, er Peder Thornes alligevel en af de mere usædvanlige. Han kvittede sit job som erhvervschef hos den landsdækkende møbel- og indretningskæde Ingvard Christensen og søgte ind på EASV. I dag er han 42 år, færdiguddannet bygningskonstruktør og i gang med at starte en helt ny karriere.

Der er ikke mange, der vinker farvel til et fast job for at gå tilbage til skolebænken og SU. Der er endnu færre, der siger farvel til en chefstilling og -løn for at gøre det. Men det gjorde Peder Thorne, der ville nå at prøve noget nyt.

Jeg var bare nået dertil, hvor der skulle ske noget helt andet, og samtidig havde jeg nået en erkendelse af, at penge ikke er alt.

Peder Throne
Dimittend, bygningskonstruktør, EASV Esbjerg

Opbakning fra familien

Peder Thorne er gift og har to børn, så han var ikke alene om at træffe den store beslutning:

”Den opbakning, jeg fik fra min hustru, har været helt fantastisk. Hun sagde: ”Det gør du bare”, og så måtte vi jo bare få det til at fungere,” fortæller han.

Efter 14 år hos Ingvard Christensen havde han indrettet utallige huse og virksomheder. Nu ville han være med til at skabe dem fra bunden. En bekendt i EfB-netværket, som han sad i, tilbød ham, hvad der skulle vise sig at blive et pilotprojekt. Peder Thorne tegnede både en bolig og et showroom til en samling af biler, og så var vejen vist.

Det med at tegne byggerier har altid trukket, og nu opdagede jeg, at der var en masse, man var nødt til at have styr på, for at byggeriet var lovligt og korrekt. Så jeg begyndte at søge uddannelser i den retning.

Peder Throne
Dimittend, bygningskonstruktør, EASV Esbjerg

”Jeg talte med Torben Hagen, der var studievejleder på EASV dengang, og det betød, at jeg søgte ind på bygningskonstruktør-uddannelsen.”

Job hos tidligere underviser

Peder Thorne havde ganske vist en omfattende erhvervserfaring, men havde ikke siddet på skolebænken siden handelsskolen. Så det krævede lidt tilvænning.

”Jeg har haft mine udfordringer, og jeg har brugt meget krudt på at sætte mig ind i tingene. Jeg har heller ingen håndværkmæssig baggrund, så mange udtryk kendte jeg ikke, og jeg måtte endda læse ekstra matematik om aftenen ved siden af 1. semester på uddannelsen,” fortæller han.

Men han formåede at balancere det hele og har som nyuddannet 42-årig fået job ved sin tidligere studievejleder og underviser, Torben Hagen. Han har i mellemtiden forladt EASV og har nu sin egen tegnestue, AR-CO, hvor han i øvrigt også løbende tager EASV-studerende i praktik.

Jeg føler det da som et ekstra skulderklap, når min tidligere underviser gerne vil ansætte mig. Noget af det bedste ved denne uddannelse er, hvor alsidig den er. Der er virkelig mange muligheder for forskellige retninger og karriere.

Peder Throne
Dimittend, bygningskonstruktør, EASV Esbjerg

Om uddannelsen

Bygningskonstruktør-uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, hvor du lærer en byggeproces at kende fra start til slut, så du bliver i stand til at planlægge og koordinere bygge- og anlægsopgaver.

Som bygningskonstruktør kan du få job hos bl.a. arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer og i entreprenørvirksomheder.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.