Om os Nyheder
Fra Dubai til Danmark

Fra Dubai til Danmark

03.04.2023

På bare to år lærte Abbas Jomaa dansk og fik taget en række HF-fag for at kunne uddanne sig ved Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg som produktionsteknolog – allerede under praktikken scorede han et job som LEAN Manager ved Danish Crown.

– Jeg kom til Danmark i juni 2013. Jeg kan godt huske den præcise dato – den 16. juni. Og årsagen var kærlighed. Jeg havde forelsket mig i en dansk statsborger, der ligesom mig har rødder i Palæstina.

Sådan fortæller 39-årige Abbas Jomaa om dengang, han flyttede fra Dubai til Danmark. Han måtte på mange måder starte forfra i livet. Og selvom han havde fundet kærligheden, var det ikke en nem beslutning at flytte hele sin tilværelse så langt mod nord.

– Jeg boede og arbejdede i Dubai. Det havde jeg gjort, siden jeg var 18 år, og dér følte jeg mig hjemme. Men min hustru var vigtigere, og jeg ville gøre, hvad det krævede for at være sammen med hende og starte et nyt liv sammen her i Danmark, forklarer han.

Abbas slog sig ned i Sønderborg og var meget målrettet i forhold til uddannelse og karriere. På blot to år lærte han dansk og bestod de HF-fag, der kvalificerede ham til en uddannelse som produktionsteknolog ved Erhvervsakademi SydVest (EASV).

Hvad fik dig til at vælge uddannelsen?

– Uddannelsen til produktionsteknolog byder på mange spændende jobmuligheder. Du kan også bygge videre på den på så mange forskellige måder. Desuden kom jeg med en baggrund som ingeniørassistent – jeg har tidligere bl.a. været med til at bygge verdens største shoppingscenter, Dubai Mall, bygget broer og veje og arbejdet med olie og gas!

Blev tilbudt et job af sin praktikplads

På sit 4. semester i 2017 var Abbas i praktik hos Danish Crown, der efter blot halvanden måned tilbød ham en fast stilling som LEAN Manager.

– Jeg takkede selvfølgelig ja og kunne starte efter at have færdiggjort min uddannelse. Jeg fik et 10-tal for mit afgangsprojekt. Det var jeg meget stolt over, fordi jeg kæmpede lidt med sproget og dialekten i starten, men alle på EASV var meget tålmodige. Det gjorde mig tryg i min læring.

I dag – efter ni år i Danmark – har Abbas også fået en efteruddannelse i ledelse, som er til stor gavn for ham i sit arbejde, hvor har ansvar for at definere, formulere og konkretisere handlingsplaner og omsætte det til forbedringsprojekter.

– Min drøm var at være en del af det danske samfund og bidrage – både til min families økonomi og til det danske samfund. Det betyder med andre ord meget for mig at jeg blev tilbudt stillingen efter blot fire år i Danmark, siger han og tilføjer med en glad stemme: – Nu er drømmen at videreuddanne mig yderligere inden for ledelse!

Disse spørgsmål hjalp Abbas med at finde sit drømmestudie i Danmark:

  • Hvor ønsker jeg at være om 5-10 år?
  • Hvad er vigtigt for mig?
  • Hvilken uddannelse er relevant i forhold til min baggrund?

Læs mere om uddannelsen til produktionsteknolog her på EASV.dk.

Læs om dine muligheder for efteruddannelse i ledelse på SmartAcademy.dk

Har du brug for studievejledning i forhold til din profil og dine drømme og ønsker?
Kontakt vores studievejledere på tlf. +45 4199 1299 eller mail: studievejledning-vest@easv.dk.

– Jeg takkede selvfølgelig ja og kunne starte efter at have færdiggjort min uddannelse. Jeg fik et 10-tal for mit afgangsprojekt. Det var jeg meget stolt over, fordi jeg kæmpede lidt med sproget og dialekten i starten, men alle på EASV var meget tålmodige. Det gjorde mig tryg i min læring.

Abbas Jomaa
Uddannet produktionsteknolog fra EASV. Ansat som LEAN Manager ved Danish Crown