Om os Nyheder
Fra EASV til verdensomspændende virksomhed

Fra EASV til verdensomspændende virksomhed

08.06.2020

Efter syv år som automekaniker valgte Steffen Heitmann at starte på driftsteknolog-uddannelsen på EASV i Esbjerg. En uddannelse, han var så glad for, at han den dag i dag godt kan savne studietiden og kammeraterne på EASV.

Steffen Heitmann er uddannet automekaniker, men efter flere år i det samme job var det tid til forandring.

”Jeg var et sted i mit liv, hvor der skulle ske noget nyt. Jeg valgte driftsteknolog-uddannelsen, fordi det er en to-årig uddannelse. Det var flere år siden, jeg sidst havde siddet på skolebænken, og så virkede to år forholdsvis overskuelig. Derudover synes jeg, at uddannelsen var et rigtig godt alternativ til en ingeniør- eller maskinmester-uddannelse, som tager tre-fire år,” fortæller han.

Savner studietiden på EASV

Selvom det til tider var hårdt at komme tilbage på skolebænken, har Steffen Heitmann på ingen måde fortrudt, og han må også indrømme, at han til tider savner studietiden.

”Jeg havde en fantastisk tid på EASV. Specielt på 1. semester brugte vi meget tid på at deltage i de sociale arrangementer og i akademiets fredagsbar. Derefter steg belastningen på studiet ret kraftigt, og baren blev lige så stille skiftet ud med klasselokalerne og de gode klassekammerater efter skoletid. Selvom man nogle gange ikke brugte tiden på meget andet end lektier, så er min studietid på EASV faktisk noget, som jeg af og til savner på grund af det gode kammeratskab, men også på grund af de ildsjæle som underviserne på uddannelsen er,” fortæller Steffen Heitmann.

Hvis nogen spørger ham, vil han derfor heller ikke tøve et sekund med at anbefale andre at tage driftsteknolog-uddannelsen.

”Det vil jeg helt bestemt anbefale, specielt fordi man har muligheden for at stoppe efter to år, og læse en bachelor. Det er en rigtig god grunduddannelse, som åbner mange muligheder, og med en fleksibilitet som gør, at du kan tilpasse uddannelsen til lige den karrieremæssige fremtid, du ønsker,” siger han.

Bruger lidt fra alle fag i sit arbejde

I dag arbejder Steffen Heitmann som Project Manager hos virksomheden LESNI A/S i Billund, som producerer, leverer og installerer højteknologiske luftrensningsanlæg til den industrielle sektor i hele verden.

”Vores luftrensningsanlæg fjerner generende lugte, giftgasser, opløsningsmidler, støv og aggressive gasser. Størstedelen af vores projekter er rensning af gasarten Ethylenoxid, som bruges til at sterilisere medicinsk udstyr, men gassen er ekstremt giftig og eksplosiv, og derfor skal den behandles meget varsomt,” fortæller Steffen Heitmann.

Min jobfunktion er meget bred. Under uddannelsen overvejede jeg tit, hvad jeg skulle bruge nogle af fagene til på arbejdsmarkedet, men i dag må jeg indrømme, at jeg bruger lidt fra alle fag i mit arbejde. Det er min opgave at overtage et nyt projekt fra sælgerne og få sat gang i produktionstegninger og komponentlister. Efter godkendelsen har jeg ansvaret for at indkøbe alle komponenter og sørge for, at produktionen overholder tidsplanen. Når anlægget står færdigt i produktionen, tester jeg alle anlæggets funktioner, alarmer og reguleringer, og til sidst har jeg to-tre besøg hos kunden, hvor den endelige installation finder sted.

Steffen Heitmann
Project Manager hos LESNI A/S og tidligere studerende på Driftsteknolog

Om uddannelsen

Driftsteknolog-uddannelsen består af en række fag, der kombinerer en teoretisk og praktisk viden om maskin-, energi- og procestekniske anlæg med en overordnet viden om bl.a. kvalitetsstyring, økonomi og miljøforhold. Som driftsteknolog er du kvalificeret til selvstændigt at kunne løse problemstillinger samt planlægge og udføre opgaver inden for drift og vedligehold af større maskintekniske anlæg.

Læs mere om uddannelsen her.