Om os Nyheder
Fra fejedreng til produktionschef i samme branche

Fra fejedreng til produktionschef i samme branche

04.05.2020

Som 13-årig fik Anders Quitzau Eskildsen job som fejedreng hos en lokal teglproducent. 17 år senere er han nu vendt tilbage til teglbranchen som produktionschef hos Egernsund-Wienerberger. I mellemtiden har han været vidt omkring bl.a. på EASV i Sønderborg, hvor han har taget uddannelsen som produktionsteknolog.

Arbejdslivet for Anders Quitzau Eskildsen startede tidligt, da han som 13-årig fik job som fejedreng hos en lokal teglvirksomhed. Efterfølgende er han blevet udlært klejnsmed, har sejlet syv år som maskintekniker i Søværnet, er blevet gift og har fået to børn. Og så har han taget uddannelsen som produktionsteknolog på EASV i Sønderborg.

Flair og interesse for teknik og optimering

Uddannelsen tog Anders Quitzau Eskildsen, fordi han syntes det lød interessant at lære mere om optimering og udvikling af produktion og arbejdsgange, og han har kun gode ting at sige om uddannelsen og EASV.

Det har været et rigtig godt uddannelsessted med perfekte omgivelser og faglig dygtige undervisere. Med produktionsteknolog-uddannelsen får man en bred vifte af kvalifikationer, som kan bruges i mange forskellige typer jobs. Hvis man har flair og interesse for teknik, optimering og konstruktion, så er produktionsteknolog-uddannelsen helt sikkert en god vej at gå.

Anders Quitzau Eskildsen
Produktionschef hos Egernsund-Wienerberger og tidligere studerende på Produktionsteknolog

”I løbet af uddannelsen har jeg udviklet mig fagligt og er blevet klædt på til at kunne varetage ansvaret for jobs og projekter, hvor det både kræver, at man kan arbejde selvstændigt og indgå i teams med samarbejdet i fokus. Noget jeg i den grad bruger i mit nuværende job,” siger han.

Praktik endte med job

Efter produktionsteknolog-uddannelsen blev Anders Quitzau Eskildsen ansat i virksomheden Egernsund-Wienerberger, hvor han også var i praktik og skrev sin afsluttende hovedopgave på uddannelsen. At det netop var i teglbranchen, han fik praktikplads, var ikke et tilfælde.

”Jeg har altid interesseret mig for teglbranchen, nok fordi jeg også som klejnsmed hovedsageligt arbejdede med at fremstille udstyr og dele til teglværker. Jeg søgte praktikplads hos alle teglværker omkring Nybøl og fik tilbudt praktikplads flere steder. Jeg valgte at takke ja til praktikpladsen hos Egernsund-Wienerberger, fordi jeg følte, at det var her, der var mest kød på i forhold til min afsluttende opgave,” fortæller Anders Quitzau Eskildsen.

I slutningen af praktikforløbet fik Anders Quitzau Eskildsen tilbudt en stilling som ansvarlig for procesoptimeringen, og det tøvede han ikke med at sige ja til. Et halvt år senere blev jobbet som produktionschef ledigt. Anders Quitzau Eskildsen fik igen et jobtilbud, han ikke kunne sige nej til, og i dag har han det overordnede ansvar for produktion og planlægning på fabrikken med 26 mand under sig.

Om uddannelsen

På produktionsteknolog-uddannelsen lærer du hvordan fabrikation og produktion foregår i en virksomhed. Du beskæftiger dig blandet andet med design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Læs mere om uddannelsen her.