Om os Nyheder
Fra kok i hele Europa til EASV og praktik i Esbjerg

Fra kok i hele Europa til EASV og praktik i Esbjerg

20.04.2021

Istvan Klapka tog turen fra Ungarn og rundt i det meste af Europa til EASV i Esbjerg. På uddannelsen International Sales & Marketing var han i praktik hos virksomheden Real Safety ApS i Esbjerg, og det var så god en oplevelse, at han nu har indstillet virksomheden til titlen som Årets EASV Praktik 2021.

Da Istvan Klapka gik i gymnasiet i Ungarn, hørte han om mulighederne for at studere i Danmark. Han valgte dog i første omgang en karriere som kok, og den bragte ham til Finland, England, Tyskland og Frankrig, hvor han også gik på kokkeskole. Men efter 10 år skulle der ske noget nyt.

”Arbejdet som kok er hårdt både fysisk og psykisk, og jeg havde desuden en ambition om, at jeg gerne ville gøre noget mere og større end bare at stå i et køkken. Så jeg begyndte at undersøge andre muligheder og kom i tanker om mulighederne for at studere i Danmark,” fortæller han.

Følte sig virkelig velkommen i virksomheden

Nu har han været her i over tre år, og i januar dimitterede han fra International Sales & Marketing-uddannelsen på EASV i Esbjerg. Undervejs var han i praktik hos virksomheden Real Safety, der laver skridsikring til eksempelvis trapper, skibsdæk og platforme, og det var han rigtig glad for.

”De inviterede mig inden for, og bekymrede sig virkelig om mig. Jeg var en del af teamet og fik lov til at bidrage på lige fod med andre i virksomheden,” fortæller Istvan Klapka.

Praktikopholdet var en så god oplevelse, at han har indstillet Real Safety til prisen som Årets EASV Praktik 2021. I sin indstilling fremhæver han blandt andet den gode modtagelse i virksomheden med både professionel og personlig støtte og fuld inklusion i virksomhedens aktiviteter og events.

Han beskriver også, hvordan praktikken var med til at udvikle ham, og hvordan han fik gode muligheder for at bruge meget af den teori, han havde lært på uddannelsen, i praksis.

Jeg udviklede mine danskkundskaber og min kommunikation generelt ved at få ansvaret for mine egne kunder og partnere. Jeg arbejdede med salgshjul, B2B-segmentering, eksekveringsplaner og marketing- og kommunikationsplaner.

Istvan Klapka
Dimittend, International Sales & Marketing, EASV i Esbjerg

Fleksibilitet og frihed til at bidrage

Istvan Klapka forklarer, at han har indstillet Real Safety til praktikprisen, simpelthen fordi han mener, virksomheden fortjener at være med i konkurrencen.

De var meget fleksible og gav mig mulighed for både at passe min praktik hos dem og mine andre jobs ved siden af. Og så blev jeg ikke bare betragtet som gratis arbejdskraft, men fik virkelig lov til at bidrage og skabe værdi for virksomheden. Jeg havde frihed til at arbejde selvstændigt, og jeg fik hjælp, hvis jeg havde brug for det.

Istvan Klapka
Dimittend, International Sales & Marketing, EASV i Esbjerg

Det er især praktikopholdet hos Real Safety, der har givet Istvan Klapka lyst til at blive i Danmark. Lige nu puster han ud efter at have passet både uddannelsen på EASV og tre jobs ved siden af. Han er dog i fuld gang med at søge arbejde og vil også gerne læse videre i Danmark.

Vinderen af Årets EASV-praktik 2021 bliver kåret den 22. april og skal repræsentere EASV i landsfinalen den 10. maj.