Om os Nyheder
Fra oversergent
i forsvaret til familien og EASV

Fra oversergent
i forsvaret til familien og EASV

30.06.2021

Efter 11 år i forsvaret har 33-årige Magnus Jakovljevic Walsøe strakt våben og lagt uniformen. Da han blev gift og fik en lille datter besluttede han at skifte verdens brændpunkter ud med danske byggepladser. Nu er han færdiguddannet bygningskonstruktør og entrepriseleder ved NemByg A/S i Tjæreborg.

Magnus Jakovljevic Walsøe kunne ikke få karrieren som soldat og udsigten til endnu en international udsendelse til at passe sammen med karrieren som familiefar. Til gengæld gav det ham muligheden for at dyrke den fascination, han altid har haft af byggeriet og dets processer.

Har holdt øje med byggepladser

Han sagde farvel til forsvaret efter 11 år og søgte ind på bygningskonstruktør-uddannelsen på EASV i Esbjerg.

Jeg har tit kørt rundt og holdt øje med byggerier og byggepladser i min fritid. Processerne omkring byggeriet og det at skulle holde styr på en byggeplads har altid sagt mig meget.

Magnus Jakovljevic Walsøe
Dimittend, bygningskonstruktør, EASV Esbjerg

Men ét er fascination. Noget andet er virkeligheden på en videregående uddannelse, når man ikke har gået i skole siden 10. klasse. Magnus Jakovljevic Walsøe har ganske vist taget en mellemleder-uddannelse i forsvaret, men hvordan var det at komme tilbage til det civile og begynde på EASV?

”Det var faktisk overraskende nemt. Det handler jo om at høre efter og være struktureret, og det havde jeg god erfaring i fra forsvaret. Min ledelseserfaring derfra har jeg også kunnet bruge,” fortæller han.

Erfaring og gode medstuderende

Det kom ham også til gode, at han inden tiden i forsvaret havde haft forskellige håndværksmæssige småjobs og arbejdet for både murere, brolæggere og kloakentreprenører.

”Og så har det været virkelig godt, at der også er rigtige håndværkere på uddannelsen. De har været gode at til at hjælpe og forklare ud fra den baggrund, de kommer med,” siger Magnus Jakovljevic Walsøe.

Under uddannelsen til bygningskonstruktør var han i praktik hos entreprenørvirksomheden NemByg i Tjæreborg, og her har han også arbejdet lidt ved siden af uddannelsen. Det har været så stor en succes for begge parter, at han går lige fra dimissionen på EASV og ind i en fast stilling som entrepriseleder ved NemByg.

EASV har virkelig været et godt sted at være – og lære, og jeg føler, at akademiet har lavet fundamentet til en god bygningskonstruktør. Nu skal jeg selv ud og bygge resten af huset med endnu mere viden og flere kompetencer.

Magnus Jakovljevic Walsøe
Dimittend, bygningskonstruktør, EASV Esbjerg

Om uddannelsen

Bygningskonstruktør-uddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, hvor du lærer en byggeproces at kende fra start til slut, så du bliver i stand til at planlægge og koordinere bygge- og anlægsopgaver.

Som bygningskonstruktør kan du få job hos bl.a. arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer og i entreprenørvirksomheder.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.