Om os Nyheder
Fra Serviceøkonom til Museumsvært

Fra Serviceøkonom til Museumsvært

09.08.2019

Mathias Kirkegaard Poulsen er museumsvært på det netop nyåbnede Jacob Riis Museet i Ribe. Mathias dimitterede fra serviceøkonom uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg i juni måned og startede i jobbet som museumsvært blot tre dage før åbningen af det nye museum.

Mathias Kirkegaard Poulsen er netop dimitteret fra serviceøkonom uddannelsen på EASV i Esbjerg. En uddannelse som både førte job med sig samt topkarakter til den afsluttende eksamen, hvilket betød at Mathias var modtager af Sydbanks rejselegat på 10.000 kr. som blev uddelt ved årets sommerdimission på EASV.

Direkte fra eksamen til første arbejdsdag
I den afsluttende hovedopgave på serviceøkonom uddannelsen skrev Mathias sammen med en studiekammerat om den gode gæsteoplevelse i Jacob A. Riis Museet i Ribe, hvor han i dag er ansat som museumsvært. ”Vi havde flere møder med Marketing & publikumschef Kenneth Mørk fra Sydvestjyske Museer. Til disse møder kom også muligheden for job efter endt uddannelse op at vende”, fortæller Mathias.

Jeg afsluttede min sidste eksamen og forsvar af hovedopgave om Jacob A. Riis Museet fredag den 21. juni og mandag den 24. juni, kun tre dage før åbningen, startede jeg på arbejde samme sted.

Mathias Kirkegaard Poulsen
Dimittend, Serviceøkonom, EASV

Mathias står primært for den daglige drift på museet som består af alt lige fra betjening af gæster til at sikre museets tekniske elementer forløber problemfrit. Desuden er der også et nyt museum undervejs, som Mathias også er med i opførelsen af – et heksemuseum som bliver er must-see, når man besøger Ribe.

Har også prøvet kræfter med eventmanagement
Under sin uddannelse til serviceøkonom har Mathias også prøvet kræfter med faget eventmanagement, idet hans praktikforløb foregik hos Esbjerg Kommunes Eventsekretariat. Det største projekt under Mathias’ praktikophold var Tall Ships Races Esbjerg i 2018, hvor Mathias bl.a. havde ansvaret for Crew centeret som var samlingssted for alle trainees ombord på skibene. ”Jeg var utrolig glad for praktikopholdet hos Eventsekretariatet. Det jeg søgte i en praktikvirksomhed, var kompetente kollegaer som jeg kunne lære en masse af, hver dag jeg var i praktik, og det fik jeg i den grad!”, siger Mathias.

Efterfølgende blev Mathias ansat som studentermedhjælper ved Esbjerg Kommunes Eventsekretariat. Det var dog inden for turisme jobbet efter endt uddannelse senere skulle vise sig at ligge og vente.

Om uddannelsen
Ifølge Mathias er serviceøkonom uddannelsen på EASV den helt rette vej ind i servicebranden, da uddannelsen giver en bred forståelse for servicefaget, hvad end det er event, turisme eller hotel-og restauration man gerne vil arbejde med.

Uddannelsen til serviceøkonom klæder dig på til at udvikle, planlægge og udføre serviceydelser og events i virksomheder, der beskæftiger sig med service og oplevelser.
EASV har fortsat ledige studiepladser på serviceøkonom uddannelsen med opstart den 28. august. Læs mere om uddannelsen og søg ind her.