Om os Nyheder
Genvalgt formand for ny EASV-bestyrelse: Vi skal gøre os endnu mere umage

Genvalgt formand for ny EASV-bestyrelse: Vi skal gøre os endnu mere umage

24.05.2022

Den genvalgte formand for Erhvervsakademi SydVests (EASV) bestyrelse, Johanne Gregersen, glæder sig til samarbejdet med fire nye medlemmer, der skal i arbejdstøjet med det samme, varsler hun. Mindre ungdomsårgange og et travlt arbejdsmarked betyder, at erhvervsakademiet med campus i Esbjerg, Sønderborg og nu også Tønder skal arbejde ekstra hårdt for at tiltrække studerende til sine mange fuldtids- og efteruddannelser.

Konkurrencen blandt videregående uddannelsesinstitutioner som EASV bliver skærpet i de kommende år. Ungdomsårgange bliver mindre, og samtidig har de medarbejdere, som erhvervsakademiet skal rekruttere til sine efteruddannelser i forvejen rygende travlt ude i virksomhederne.

”Udfordringen er klar: Vi skal gøre os ekstra umage i de kommende år,” konstaterer Johanne Gregersen, der er udpeget til EASV’s bestyrelse af Teknisk Landsforbund og netop genvalgt som formand.

Vores fornemste opgave som erhvervsakademi er at uddanne den arbejdskraft, som virksomhederne i Syddanmark til enhver tid har brug for. Og de har i den grad brug for kvalificeret og veluddannet arbejdskraft, både nu og i de kommende år.

Johanne Gregersen
Bestyrelsesformand, EASV

EASV spiller en central rolle

Johanne Gregersen mener, at EASV spiller en nøglerolle, både i at efteruddanne og opkvalificere den eksisterende arbejdsstyrke og i at uddanne nye, unge medarbejdere, der skal kunne opfylde virksomhedernes behov i fremtiden.

”Vores rettesnor for udvikling og uddannelse er Tættere På. Det betyder blandt andet, at vi arbejder tæt sammen med erhvervslivet, når vi skal finde frem til, hvilke uddannelser vi skal tilbyde. Det betyder også, at vores studerende er tæt på virksomhederne, mens de er under uddannelse. Og når de er færdige, er der masser af jobs til dem,” konstaterer hun.

Stort behov for nye medarbejdere

Behovet for kvalificeret arbejdskraft ser da heller ikke ud til at blive mindre i Esbjerg, Sønderborg og resten af Syddanmark i de kommende år. Med blandt andet den nye Esbjerg-erklæring, der for nylig blev underskrevet af regeringslederne i Danmark, Tyskland, Holland og Belgien, Sønderborgs ambitiøse klimaprojekt Project Zero og en stærk udvikling i turistbranchen i hele regionen, er der hårdt brug for veluddannede medarbejdere i alle dele af det syddanske erhvervsliv.

Som bestyrelse kommer vi til at arbejde målrettet med at tiltrække nye studerende til vores videregående, erhvervsrettede fuldtidsuddannelser og til de mange efteruddannelser på vores Smart Academy. Jeg glæder mig over de fire nye, markante repræsentanter for både det offentlige og det private erhvervsliv i Esbjerg og Sønderborg i bestyrelsen. Sammen med de kompetente kræfter, der fortsætter i bestyrelsen, udgør de et virkelig stærkt hold.

Johanne Gregersen
Bestyrelsesformand, EASV

Fakta:

EASV’s bestyrelse er valgt for fire år ad gangen.

De nye medlemmer bestyrelsen er:

 • Havnedirektør Dennis Jul Pedersen, Esbjerg Havn
 • Direktør Gertie Baungaard Gorzelak, Spar Nord Esbjerg
 • Administrerende direktør Olaf Rye, Rybners
 • Viceborgmester Stephan Kleinschmidt, Sønderborg Kommune

De genvalgte medlemmer er:

 • Senior Project Engineer Allan Thomsen, Semco Maritime
 • COO Allan Østergaard, Viking Life-Saving Equipment (næstformand)
 • Formand Henny Fiskbæk Jensen, HK Privat
 • Lektor Jarne Wilhelm Beutnagel, EASV
 • Johanne Gregersen, Teknisk Landsforbund (formand)
 • Studerende Morten Nielsen Søgaard, EASV
 • Hoteldirektør Niels Sørensen, Hotel Scandic
 • Lektor Sia Carlsson, EASV.