Om os Nyheder
Global Sønderborg-virksomhed ansætter EASV-praktikanter på stribe

Global Sønderborg-virksomhed ansætter EASV-praktikanter på stribe

09.11.2021

Med 1500 medarbejdere spredt over hele verden og kunder i flere end 80 lande er Hansen Technologies indbegrebet af en global virksomhed. Cirka 100 af medarbejderne sidder i virksomhedens danske kontor i Sønderborg, og rigtig mange af dem har gået på Erhvervsakademi SydVest. Virksomheden tager flere EASV-studerende i praktik hvert år og mange ender med fast job.

Mange brancher og virksomheder oplever kamp om de gode medarbejdere, og den internationale softwarevirksomhed Hansen Technologies med kontor i Sønderborg er ingen undtagelse. Der er generelt mangel på udviklere og andre IT-folk, og når man ovenikøbet er en global virksomhed i vækst, kan det være noget af en udfordring at fylde kontorerne.

Softwarevirksomhed har knækket koden

Men Hansen Technologies har, undskyld udtrykket, knækket koden og fundet en rekrutterings-kanal, der giver værdi og mening for både virksomheden og det lokale studiemiljø i Sønderborg.

Vi er heldige at have Erhvervsakademi SydVest lige i nabolaget, og akademiet er faktisk vores hovedrekrutterings-kanal.

Martina Christensen Siemer
Senior HR Business Partner, Hansen Technologies

Virksomheden, der udvikler software og tjenester til energi-, vand- og telekommunikationsselskaber, har i mange år haft et tæt og godt samarbejde med EASV, både på akademiet og i virksomheden, fortæller hun:

”Vi møder de studerende flere gange i løbet af deres uddannelse, for eksempel når de kommer på virksomhedsbesøg hos os, og når vi holder gæsteforelæsninger på akademiet. Desuden har vi i mange år taget adskillige praktikanter fra datamatikeruddannelsen, og de fleste af dem ender også med at blive ansat hos os, når de er færdige med deres uddannelse.”

Alle vinder ved samarbejdet

Martina Christensen Siemer tilføjer, at samarbejdet med EASV også omfatter en tæt dialog og sparring med underviserne på datamatikeruddannelsen, som er gode til eksempelvis at spørge Hansen Technologies, hvad virksomheden har brug for.

I det hele taget er det ren win-win. Vi hjælper med at uddanne de unge mennesker, og samtidig får vi mulighed for at skabe de relationer, der skal til, for at vi også har kvalificeret arbejdskraft i fremtiden. De studerende fra EASV kommer ind i vores virksomhed med nogle rigtig gode basiskundskaber, som vi så kan bygge videre på.

Martina Christensen Siemer
Senior HR Business Partner, Hansen Technologies

”Det internationale miljø på erhvervsakademiet og de EASV-studerendes forskellige baggrunde er yderligere en fordel for en global virksomhed som os. Det samme er undervisningsformen på EASV, fordi de studerende lærer at arbejde i teams, og det har vi rigtig meget brug for,” siger Martina Christensen Siemer.

Hansen Technologies har alene i august i år taget fire datamatikerstuderende i praktik og desuden ansat tre tidligere studerende, som før har været i praktik i virksomheden.