Om os Nyheder
Godt sammenhold og faglig stærk uddannelse

Godt sammenhold og faglig stærk uddannelse

13.08.2021

Efter mange år i forsvaret skulle der ske noget nyt i 35-årige Marius Lauritsens liv, så han søgte ind på maskinmester-uddannelsen. Han fandt dog hurtigt ud af, at det ikke var noget for ham, og i stedet begyndte han på produktionsteknolog-uddannelsen på EASV i Esbjerg. Den afsluttede han i juni og har nu fået job som Mechanical Engineer hos virksomheden MacArtney Under Water Technology A/S i Esbjerg.

Marius Lauritsen er oprindeligt udlært smed, men har en fortid som befalingsmand og oversergent i forsvaret. Efter 11 år i forskellige jobfunktioner i forsvaret og med flere internationale udsendelser bag sig besluttede Marius Lauritsen, at det var på tide at prøve noget nyt.

”Min kontrakt med forsvaret gav mig mulighed for at tage en civil uddannelse, så jeg søgte til en start ind på maskinmester-uddannelsen. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at uddannelsen primært har fokus på el og drift, og mit ønske var at konstruere, udvikle og opfinde,” fortæller han.

Derfor tog Marius Lauritsen en tænkepause og gik tilbage til sit oprindelige fag som smed i et års tid.

”Da jeg hørte om produktionsteknolog-uddannelsen, var jeg ikke i tvivl om, at uddannelsen var det helt rigtige for mig, så jeg søgte ind. I mit job som smed arbejdede jeg sammen med en værkfører, der havde læst produktionsteknolog, og han gav mig et godt indblik i, hvilke kompetencer uddannelsen kunne give mig,” fortæller han.

Godt rustet til erhvervslivet

Når Marius Lauritsen tænker tilbage på sin tid på EASV, er der især en ting, han synes har været særligt positivt.

Jeg synes, at vi i min klasse havde et rigtigt godt sammenhold og var gode til at lave forskellige sociale aktiviteter sammen. Et af vores semestre foregik næsten helt digitalt pga. corona. Det var selvfølgelig ærgerligt, men jeg synes alligevel, at vi var gode til at fastholde det sociale i den periode med fredagsbar og andre sociale aktiviteter digitalt.

Marius Lauritsen
Mechanical Engineer hos MacArtney Under Water Technology og tidligere studerende på produktionsteknolog

Han fremhæver også inddragelse af lokale virksomheder i projektarbejde og undervisning som et af de gode elementer i produktionsteknolog-uddannelsen.

Undervisningen på produktionsteknolog-uddannelsen ruster dig godt til de opgaver, som venter dig inden for konstruktion, udvikling og dokumentation ude i erhvervslivet bagefter.

Marius Lauritsen
Mechanical Engineer hos MacArtney Under Water Technology og tidligere studerende på produktionsteknolog

Fra praktik til fast job

Under uddannelsen til produktionsteknolog var han i praktik hos MacArtney Under Water Technology i Esbjerg, som er en global leverandør af undervandsteknologi. Praktikforløbet var en så stor en succes for begge parter, at Marius Lauritsen gik lige fra dimissionen på EASV og ind i en fast stilling som Mechanical Engineer i virksomheden.

Jeg er i dag ansat i MacArtney Under Water Technology under Manufacturing Handling Equipment, hvor jeg arbejder i ingeniør-afdelingen. Jeg arbejder på en lang række projekter, hvor jeg udvikler, designer og laver dokumentation til vores produkter til undervandsteknologi og offshore kabelhåndtering.

Marius Lauritsen
Mechanical Engineer hos MacArtney Under Water Technology og tidligere studerende på produktionsteknolog

”Det er en meget spændende proces, da meget af udstyret udarbejdes specifikt til vores kunder og deres behov. En stor del af min arbejdsdag går med at designe 3D-modeller af vores produkter til kunden, og mit job giver mig rig mulighed for at benytte en masse af de kompetencer inden for konstruktion og dokumentation, som jeg har lært på uddannelsen.”

Fortsat ledige pladser

På produktionsteknolog-uddannelsen lærer du hvordan fabrikation og produktion foregår i en virksomhed. Du beskæftiger dig blandet andet med design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring.

Kunne du tænke dig at starte på produktionsteknolog-uddannelsen, så er der fortsat ledige pladser på uddannelsen på EASV med studiestart den 30. august 2021.

Læs mere om uddannelsen og søg ind her.