Om os Nyheder
Gratis middag styrker studietrivsel trods corona

Gratis middag styrker studietrivsel trods corona

07.12.2020

De studerendes trivsel er en mærkesag på EASV, og otte år i træk har studietilfredsheden blandt de studerende på EASV da også været stigende. Men den faglige og sociale trivsel har været udfordret gennem det seneste år. Først af corona-nedlukningen og derefter af de mange restriktioner, da de studerende fik lov til at vende tilbage. Derfor er der nu kommet nye initiativer for at styrke trivslen, og et af dem er ”Til middag hos …”

Ikke meget er, som det plejer at være i disse corona-tider. Det gælder i den grad også på de videregående uddannelsesinstitutioner som EASV i Esbjerg, hvor det sociale og fællesskabet, som man ellers forbinder med det at være studerende, er sat på standby.

Trivsel og socialt fællesskab er vigtigt

De studerende på EASV kan ikke samles til en øl i fredagsbaren eller deltage i nogen af de fester, som plejer at ligge på efterårets semester og, som ellers er en stor del af det at være studerende. Det ærgrer rektor Henrik Larsen.

En vigtig del af et godt uddannelsesforløb er i virkeligheden alt det, der sker udover selve undervisningen. Det er meget vigtigt for os, at vores studerende trives og har et socialt fællesskab med deres medstuderende – corona-restriktioner eller ej. I mine øjne er der derfor ekstra grund til at tænke i alternative måder, for de studerende at mødes og være sammen på udenfor akademiet. Derfor dette initiativ fra vores side, som vi håber, kan være en lille del af et godt uddannelsesforløb hos os.

Henrik Larsen
Rektor, EASV

Det nye initiativ, Henrik Larsen nævner, kaldes for ”Til middag hos…” og går ud på, at fire studerende fra det samme uddannelseshold kan bestille pizza eller tapas inkl. en flaske vin eller vand i kantinen på akademiets regning. Til gengæld skal de studerende dokumentere deres sociale sammenkomst ved at poste et billede med hashtagget #erhvervsakademi_sydvest på det sociale medie Instagram.

Fantastisk koncept

De studerende på EASV i Esbjerg har taget rigtigt godt imod konceptet, som har skabt travlhed i akademiets kantine.

”Det er et fantastisk koncept. Jeg synes virkelig, det er en god måde at lade os studerende hænge ud sammen i disse corona-tider og helt uden, at vi behøves at tænke over det økonomiske aspekt i det,” fortæller datamatikerstuderende Danylo Bozhagora, som har benyttet sig af det gratis tilbud med pizza og vin sammen med tre af sine medstuderende.

Jakub Cerny, som læser til markedsføringsøkonom på EASV, supplerer:

”Det har været en virkelig god måde at mødes med sine medstuderende udenfor skolen. Maden var virkelig lækker, og vi hyggede os rigtigt meget. Det var næsten som før corona. Jeg er meget glad for at studere et sted, hvor de studerende får tilbudt en gratis middag.”
Tilbuddet har kørt hele november måned og har været for alle studerende på EASV i Esbjerg.