Om os Nyheder
Hårdt arbejde og flid betaler sig

Hårdt arbejde og flid betaler sig

15.08.2019

23 årige Mie Christiansen er en glad pige – hun dimitterede i juni måned fra serviceøkonom uddannelsen på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg, hvor hun ligeledes blev tildelt titlen som Årets Dimittend grundet sit flotte eksamensresultat. Som prikket over i’et har Mie også fået tilbudt job hos sin praktikvirksomhed Sport Event Syd - et job som hun er gået benhårdt efter, siden hun startede på uddannelse for nu to år siden.

Serviceøkonom uddannelsen består af tre specialer –  Hotel & restauration, Turisme og Event. Mie Christiansen har under hele sin uddannelse været meget fokuseret på at opnå erfaring inden for alle tre specialer, for at stå bedst muligt, når hun skulle ud at søge job efter endt uddannelse. Derfor var hun heller ikke i tvivl om, at hun gik efter en praktikplads inden for specialet event. ”Jeg havde via fuldtidsjob i mit sabbatår og studiejob erfaring fra restaurationsbranchen. Jeg skrev mit valgfrie speciale på uddannelsen i turisme og derefter valgte jeg at benytte praktikperioden til at få erfaring inden for event”, fortæller Mie.

Praktikpladsen kom i hus hos foreningen Event Sport Syd i Aabenraa som har til formål, gennem idræt, events og andre kulturelle arrangementer, at fremme sundhed og trivsel i Sydjylland. Sport Event Syd står bag arrangementer og events som PostNord Danmark Rundt, Urban Skills og DHL Stafetten Sønderjylland.

I forbindelse med sin praktik var Mie medstifter på løbet skole-DHL i 2018, hvor hun bl.a. var med inde over planlægning og markedsføring af løbet.

Frivilligt arbejde sikrede job
Efter praktikperioden sluttede i august 2018 valgte Mie at arbejde frivilligt for Sport Event Syd, igen for at oparbejde noget erfaring til CV’et.

Jeg har altid tænkt, at alt det arbejde og erfaring jeg kan tilegne mig er guld værd på CV’et og vil kunne komme mig til gode på et senere tidspunkt, og det må man sige det gjorde.

Mie Christiansen
Dimittend, Serviceøkonom, EASV

Under sit praktikophold havde Mie flere gang spurgt til muligheden for job efter endt uddannelse, hvilket dog ikke var muligt på daværende tidspunkt. Men efter hendes frivillige arbejde og nogle andre omstændigheder som faldt på plads, bød muligheden om en projektansættelse sig, og Mie startede den 1. juni 2019 som eventkoordinator for Event Sport Syd.

Stolt over titlen som Årets Dimittend
At Mie er arbejdsom og flittig fik hun bevis på, da hun blev tildelt titlen Årets Dimittend ved dimissionen på EASV bl.a. med den begrundelse, at hun under hele uddannelsesforløbet har været en meget aktiv studerende som derfor også har opnået utrolig flotte karakterer. En studerende som er et flot bevis på de kompetencer, som en serviceøkonom skal besidde.

”Jeg er simpelthen så stolt og glad over at blive anerkendt på den måde, af mine undervisere som har indstillet mig. Det viser, at det arbejde og flid man ligger i sit studie bliver set af akademiet og underviserne”, siger Mie.

Mie startede i sin tid på uddannelsen til sygeplejerske, men fandt sig aldrig til rette i teorien og praktikken, og valgte derfor at droppe ud. ”Den praksisnære klasseundervisning kombineret med en stor interaktion med erhvervslivet som findes på EASV, var et personligt ønske for mig ved valg af uddannelse. De to år på EASV har været nogle af de bedste i mit liv. Den tilgang der er til læring og miljøet på akademiet er alene nok til, at jeg, til hver en tid, vil anbefale ikke bare serviceøkonom uddannelsen, men alle uddannelserne på EASV”, fortæller Mie.

Om uddannelsen
Uddannelsen til serviceøkonom på EASV klæder dig på til at udvikle, planlægge og udføre serviceydelser og events i virksomheder, der beskæftiger sig med service og oplevelser inden for event, turisme eller hotel-og restaurationsbranchen.

EASV har fortsat ledige studiepladser på serviceøkonom uddannelsen med opstart den 28. august. Læs mere om uddannelsen og søg ind her.