Om os Nyheder
Han brænder for sit fag – og for at hjælpe

Han brænder for sit fag – og for at hjælpe

13.01.2022

”Han brænder for faget, og han er sindssygt dygtig til at lære fra sig, så studerende på alle niveauer kan forstå det.” Sådan skriver Cecilie Bendix i indstillingen af sin underviser på International Sales & Marketing i Esbjerg, lektor Sonnich Jensen, til Årets Underviserpris på EASV 2021. Hun kalder ham ”en enestående underviser.”

Sonnich Jensen har undervist i mere end 21 år, og hvis man skal tro Cecilie Bendix, der studerer på EASV i Esbjerg, har han stadig masser af gejst og lyst til både at undervise og hjælpe de studerende. Derfor har hun indstillet Sonnich Jensen til prisen som Årets Underviser på EASV 2021.

Heldige studerende

“Sonnich er en helt enestående underviser. Han formår at give alle studerende muligheden for at bidrage og udvikle vores færdigheder, uanset vores niveau,” skriver Cecilie Bendix blandt andet og tilføjer:

”Der er ingen tvivl om, at enhver studerende, der har, eller får, Sonnich som underviser er utrolig heldig.”

Det er tydeligt, at Sonnich Jensen lægger stor vægt på, at alle studerende får det fulde udbytte af undervisningen, mener Cecilie Bendix.

Han gør alt for at være behjælpelig, og han afsætter altid tid til at få alle studerende med.

Cecilie Bendix
Studerende på uddannelsen International Sales & Marketing

Aktuel viden fra virkeligheden

Cecilie Bendix roser også Sonnich Jensen for at kombinere sin store erfaring med ny viden og aktuelle eksempler fra virkeligheden i sin undervisning.

Udover at være hjælpsom og venlig, evner Sonnich at gøre undervisningen interessant med den nyeste tilgang til problemstillinger og relevante cases fra forskellige virksomheder. Han er god til at forklare teori og bruge nyttige eksempler fra virkeligheden.

Cecilie Bendix
Studerende på uddannelsen International Sales & Marketing

Sonnich Jensen er 1 af i alt 11 undervisere, der er indstillet til Årets Underviserpris på EASV 2021. Vinderen bliver kåret af en jury bestående af EASV’s rektor, uddannelseschef, campuschef i Sønderborg, en underviser og en studerende. Kåringen finder sted den 2. februar 2022.

Blå bog

Sonnich Jensen er 64 år, bor i Esbjerg og har to børn og et barnebarn. Han har tidligere arbejdet som fondshandler og investeringschef i forskellige banker og har de seneste mange år undervist på EASV. Han bruger en stor del af sin fritid på forskellige tillidshverv, bl.a. i repræsentantskaberne for Forenet Kredit og Nordlys og som formand for en ejerforening.

Om sig selv som underviser siger Sonnich Jensen:

”Formidling er spændende og udfordrende, og det er en stor fornøjelse at opleve, når man kommer igennem med sit budskab, og folk forstår det. Når man kan gøre det som underviser, rammer man mange på en gang, og det gør fornøjelsen endnu større.”

Fakta om Årets Underviserpris

EASV har de seneste mange år haft Danmarks mest tilfredse studerende blandt alle landets erhvervsakademier. Det skyldes ikke mindst et utrolig stærkt hold af fagligt dygtige og engagerede undervisere. Dem vil vi gerne anerkende – og det vil vores studerende heldigvis også.

Derfor har vi de seneste år deltaget i Uddannelses- og Forskningsministeriets hædring af den mest inspirerende og engagerende underviser. Det sker ved, at de studerende på EASV har mulighed for at indstille deres kandidat til “Årets Underviserpris på EASV”.

Vinderen går videre til den nationale finale og kampen om titlen “Årets Underviser”, der udover hæderen udløser en præmie på 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende erhvervsakademi. 11 undervisere er indstillet til “Årets Underviser på EASV 2021”. De er:

  • Lektor Sonnich Jensen, der underviser på uddannelsen International Sales & Marketing i Esbjerg
  • Adjunkt Andreas Ladefoged, der underviser på bygningskonstruktør-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Jeppe Moritz Led, der underviser på datamatiker-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Kim Thøisen, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Esbjerg
  • Adjunkt Søren Herter, der underviser på trainee-uddannelsen i shipping i Esbjerg
  • Lektor Bent Pedersen, der underviser på Software Development i Esbjerg
  • Lektor Jarne W. Beutnagel og lektor Malene Patsche, der underviser på multimediedesigner-uddannelsen i Sønderborg
  • Per Jørgensen, der underviser på el-installation på deltid i Esbjerg
  • Lektor Sia Carlsson, der underviser på finansøkonom-uddannelsen i Esbjerg
  • Lektor Thea Maria Rasmussen, der underviser på driftsteknolog-uddannelsen i Esbjerg.