Om os Nyheder
Han er lokomotivet, der trækker de studerende

Han er lokomotivet, der trækker de studerende

20.11.2020

”Jesper er en bundsolid optimist, der med sit ekstraordinære og faglige engagement virker som et lokomotiv. Han trækker for fuld damp os studerende med i den rigtige retning,” skriver Lisa Snor Sørensen i sin indstilling af campuschef og underviser i Sønderborg, Jesper Axelsen, til Årets Underviserpris på EASV 2020. Yderligere en studerende på finansøkonom-uddannelsen, Lasse Mølholt Jensen, har indstillet Jesper Axelsen til prisen.

To studerende på finansøkonom-uddannelsen i Sønderborg har indstillet campuschef og underviser, Jesper Axelsen, til prisen som Årets Underviser på EASV. Vinderen af titlen bliver automatisk nomineret til den landsdækkende kåring af Årets Underviser, som Uddannelses- og Forskningsministeriet står bag.

Jesper formår at udvise en passion for sit fag, som smitter (mere end corona). Han har den fantastiske evne at kunne formidle det faglige stof på en måde, så vi studerende ikke bare forstår det og lærer at arbejde med det, men også får lysten til det.

Lisa Snor Sørensen
Studerende på finansøkonom-uddannelsen i Sønderborg

Tæt kontakt til erhvervslivet og verden uden for akademiet

Lasse Mølholt Jensen roser i sin indstilling blandt andet Jesper Axelsens forberedelse og feedback: ”Jesper er altid godt forberedt og har ofte alternative metoder til indlæring, hvilket gør hans undervisning meget inspirerende. Når vi laver afleveringer, får vi altid personlig feedback, og der bliver altid fulgt op på både kritik og ros.”

Begge studerende fremhæver Jesper Axelsens evne til at tage erhvervslivet og virkeligheden uden for erhvervsakademiet med ind i undervisningen: ”Jesper inddrager erhvervslivet og sine egne erfaringer derfra i sin undervisning. Han får os alle, hver og en, til at føle os specielle og taget godt hånd om, og vi føler, at han forbereder os bedst muligt til arbejdsmarkedet,” skriver Lisa Snor Sørensen

Lasse Mølholt Jensen supplerer: ”Han deler af egen erfaring og arrangerer både virksomhedsbesøg og besøg fra virksomheder, der kommer på akademiet og holder foredrag.”

Jesper Axelsen får også stor ros af Lisa Snor Sørensen for at holde humøret og undervisningskvaliteten oppe, både til hverdag og under corona-nedlukningen.

”Han blander den faglige relevans med en god portion humor samt en kæmpestor ladning af ren begejstring og motivation. Under corona-nedlukningen var han den lærer, der holdt gejsten oppe i klassen og tilpassede sin undervisning på en superfed måde, så kvaliteten fortsat var i top.”

Jesper Axelsen er én af de i alt fem undervisere, der er indstillet til Årets Underviserpris på EASV 2020. Vinderen bliver kåret af en jury bestående af EASV’s bestyrelsesformand, rektor, campuschef i Sønderborg, en underviser og en studerende.

Blå bog

Jesper Axelsen er 46 år og bor i Sønderborg, hvor han er både campuschef og underviser på EASV. Han er uddannet officer i Flyvevåbnet og har desuden cand.merc.aud og en HD. Udover karrieren i Flyvevåbnet rummer hans erhvervserfaring stillinger som revisor ved Ernst & Young samt Tax Advisor, Business Controller og Finance Director ved Danfoss. Jesper har tre årlige højtider, som han går meget op i: Julen, jagtsæsonen og sejlsæsonen.

Om sig selv som underviser siger Jesper Axelsen:

Jeg brænder for at gøre teori forståelig og anvendelig for de studerende.

Fakta om Årets Underviserpris

EASV har de seneste syv år i træk haft Danmarks mest tilfredse studerende blandt alle landets Erhvervsakademier. Det skyldes ikke mindst et utrolig stærkt hold af fagligt dygtige og engagerede undervisere. Dem vil vi gerne anerkende – og det vil vores studerende heldigvis også.

Derfor har vi de seneste år deltaget i Uddannelses- og Forskningsministeriets hædring af den mest inspirerende og engagerende underviser. Det sker ved, at de studerende på EASV har mulighed for at indstille deres kandidat til “Årets Underviserpris på EASV”.

Vinderen går videre til den nationale finale og kampen om titlen “Årets Underviser”, der udover hæderen udløser en præmie på 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris til underviseren, og 300.000 kroner går til at udvikle det gode og engagerende undervisermiljø på det vindende erhvervsakademi. Fem undervisere er indstillet til “Årets Underviser på EASV 2020”. De er:

  • Campuschef og underviser Jesper Axelsen, Sønderborg
  • Lektor Søren Hansen, Sønderborg
  • Lektor Kristian Wittrup, Esbjerg
  • Lektor Anne Maj Nafar, Sønderborg
  • Lektor Mia Post-Lundgaard, Esbjerg